Kondás szerint meleg volt a vége, Doll kárpótolná a szurkolókat

Háromból két magyar csapat jutott tovább az EL második selejtezőkörébe. Nyilatkozatok, gólok egy helyen.

Csütörtökön három magyar labdarúgócsapat is pályára lépett az Európa Liga-selejtezőben, kettő pedig továbbjutást ünnepelhetett. Elsőként a Debrecen látogatott Montenegróba, Kondás Elemér csapata pedig kis híján elszórakozta az első mérkőzésen kiharcolt 3-0-s előnyét, a visszavágót 2-0-ra nyerte meg a Sutjeska Niksic.

„Az ellenfelet sosem szabad lebecsülni, mi sem tettük. Nehéz visszavágóra számítottunk, az is lett, de mi tettük magunknak azzá – mondta Kondás a Nemzeti Sportnak a lefújás után. – Megvoltak a helyzeteink, be kellett volna lőni őket, aztán amikor tizenegyest kapott a hazai csapat, meleg lett a mérkőzés vége. Amikor képtelen vagy a lehetőségeidet értékesíteni, akkor ez van belőle. Azért a továbbjutást kiharcoltuk, ez volt a célunk.”

Este a Ferencváros fogadta hazai környezetben, zárt kapuk mögött a holland Go Ahead Eagles, a zöld-fehérek pedig már az első félidőben eldöntötték a továbbjutást, végül 4-1-es győzelmet arattak.

„Amit elterveztünk, hogy bátran, koncentráltan játszunk, az bekövetkezett. 1-1-ről indultunk, ami veszélyes eredmény, hiszen egy kapott gól nagyon megnehezítette volna a dolgunkat. Szerencsére mi birtokoltuk a labdát, az egy-egy elleni párharcokban is jól helytálltunk, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. 3-0-ra vezettünk a félidőben, de akkor is azt néztük, hogyan tudnánk javítani a játékon. Ami Dilaver cseréjét illeti: összefutott valakivel, fejsérülést szenvedett, mindent duplán látott, ezért biztonsági okokból lecseréltük, de szerencsére már jobban van. Sajnálom, hogy azok a drukkerek, akik egész évben támogattak minket, most nem lehettek velünk a stadionban, de reményeink szerint tudjuk még őket kárpótolni” – idézi Thomas Doll lefújás utáni szavait a csakfoci.hu.

Az MTk Budapest a három magyar csapat közül az egyetlen, amelyiknek nem sikerült kvalifikálnia a következő körbe. A kék-fehérek a hazai 0-0 után Újvidéken 3-1-re kaptak ki, pedig már a 3. percben vezettek.

„Gratulálok a Vojvodinának. Sajnos pont azzal vertek meg, ami a csapatomból hiányzik. Kezünkben volt a sorsunk, hiszen vezettünk, de később a hibáinkkal felépítettük az ellenfelet. Ez elfogadhatatlan. Nemzetközi szinten is ritkán látható potyagólokat kaptunk. A hazai csapat agresszívan focizott, és csak annyit adott ki magából, amennyire szükség volt. Remélem, hogy jövőre mi is fel tudunk nőni a feladathoz. Sokat kell még tanulnunk…” – értékelte a meccset az MTK hivatalos honlapján László Csaba – akit egyébként egy rejtélyes bejegyzésben szidott valaki a csapat Facebook-oldalán.

A Ferencvárosra a bosnyák Zeljeznicar, a Debrecenre a lett Skonto vár a második fordulóban.