Blama: rosszul sorsoltak az NB I-ben

Az MTK szólt, hogy ez így nem lesz jó, mégis rosszul készítették el a sorsolást.

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség múlt csütörtökön kisorsolta az immár 12 csapatot első osztályú bajnokság 2015-2016-os szezonjának menetrendjét.

A sorsolás megkezdése előtt az MTK kérte, hogy változtassanak a lebonyolítási renden, ám ezen már nem tudott változtatni az MLSZ, így nem éppen az az eredmény született, ami mindenkinek megfelelne – írja a Blikk.

 Fotó: mlsz.hu

Tudni kell ugyanis, hogy az MTK stadionját lebontották, hiszen a helyére egy új, ultramodern arénát húznak fel, így tavasszal a kék-fehérek már albérletben, a Budapest Honvéd stadionjában fogadták ellenfeleiket. Épp ezért a szövetségnél úgy sorsoltak, hogy egy hétvégén ne játsszon hazai környezetben egyszerre a Honvéd és az MTK.

Csakhogy a kék-fehérek a Vasas pályáján fociznak az új idényben. Ennek köszönhetően hét olyan forduló van, amikor mindkét csapat az Illovszky Stadiont használná.

“A sorsolás napján egyeztettünk erről az MLSZ-szel. Hivatalos levelet is küldtem, amelyben az MTK a Vasassal kér ellentétes sorsolást. A szövetség erre úgy reagált, hogy a licenckérelemben márciusban még a Honvéd létesítményét adtuk le hazai pályának, ezért most nem tud változtatni. Például a Honvéddal, a Békéscsabával, a Debrecennel, valamint sorra a többiekkel is megegyeztünk a pályaválasztói jog cseréjéről. A csapatok korrektek voltak, pedig előfordulhat, hogy több gárda akár három fordulón keresztül is idegenbe kényszerül emiatt” – mondta a Blikknek Domonyai László , az MTK klubigazgatója.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvívője így reagált az esetre: “A múlt heti egy alapsorsolás volt, hétfőig lehetett a végleges helyszíneket leadni. Ez alapján, ha szükségszerű, további lépések tehetőek.”