Jürgen Klopp az isten

Felelevenítjük a kedd esti Német Kupa elődöntőjét, mert érdemes. A Bayer és a Dortmund megint olyat produkált, amiről hetekig lehet beszélni.

Sokáig úgy tűnt, hogy a Bayern München hazai környezetben simán nyer a Német Kupa elődöntőjében, aztán egalizált Aubameyang és végül tizenegyesekkel a Borussia Dortmund jutott a fináléba. Egy mondatban is össze lehet foglalni a kedd esti nagyjából 140 perces drámát, de érdemes megállni egy két apró, de nem lényegtelen momentumnál.

Itt van mindjárt Jürgen Klopp, aki már rég bejelentette, hogy idény végén távozik a Dortmund kispadjáról. A csapat mégsem esett össze, sőt, az első félévi nyögvenyelős, eredménytelen játékhoz képest jön föl, mint a talajvíz. A sárga-feketék közönsége imádja, élteti, továbbra is isteníti. Megértő a döntésével szemben, nyilván azért, mert olyan edző, ember, amilyen. A fenti fotó ezt látszik megerősíteni. Miközben játékosai és a stáb önfeledten ünneplik a döntőbe jutást, addig ő odalép a meccset kapufára vágott büntetőjével lezáró Neuerhez és szól hozzá pár vígasztaló szót.

Kiemelhetnénk Lewandowski mesteri gólját is, vagy dortmundi oldalról Langerak kapus parádés védéseit is, de igazából az elképzelhetetlen dráma a büntetőpárbajra maradt. Írhatnánk azt, hogy persze, minden meccs amelyet büntetőkkel döntenek el magában hordozza a katarzist. Ez így igaz. De, hogy öt világbajnok is hibázzon, az azért mégis csak ritka. Márpedig a büntetőknél Lahm és Xabi Alonso is mintha egymást másolták volna elcsúszott és lőtt fölé, illetve mellé, Götze lövését védte Langerak, Hummelsét Neuer, majd Neuer (negyedikként!!!!) a lécre bombázott.

Jürgen Klopp szokásához híven szerényen értékelt. “Ez egy pokoli játék volt. Mindkét csapat mindent beleadott. Nem tudom, hogy miért csúszott a tizenegyes pont, de úgy tűnik, ma ez nekünk kedvezett” – jelentette ki aBorussia Dortmund edzője. Pep Guardiola a vereség ellenére is büszke tanítványaira. “Elvesztettük a játékot, bár nagyon jól játszottunk Büszke vagyok a csapatom, így nem hibáztatom őket és természetesen gratulálok a BVB és kívánunk nekik sok szerencsét a döntőbe” – összegzett a Bayern edzője.

Eredmény – Német Kupa, elődöntő

Bayern München – Borussia Dortmund 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) – büntetőkkel: 0-2
Gólszerzők:
Lewandowski (30.) illetve Aubameyang (75.)
Piros lap:
Kampl (108.)