BL-történelmet írt a Bayern München

Korábban még egyik csapat sem lőtt öt gólt az első félidőben az egyenes kieséses szakaszban. Edzői nyilatkozatok és gólok.

Szédületes első félidőt produkált kedden a Bayern München labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. A bajorok 26 perc alatt ötször vették be a vendég Porto kapuját, ezzel pedig el is döntötték a továbbjutást, egyszersmind a BL történetében az első olyan csapat lettek, amely az egyenes kieséses szakaszban a szünet előtt jutottak el öt gólig. Pep Guardiola együttese végül 6-1-re nyert, így feledtetni tudta a szurkolókkal az első mérkőzésen elszenvedett 3-1-es vereséget.


Fotó: Europress Fotóügynökség

„Nagyszerűen játszottunk az első félidőben, kevésbé jól a másodikban. Köszönöm a játékosaimnak, az 45 perc volt a válasz a múlt heti vereségre. Szerencsés vagyok, hogy ezeket a labdarúgókat edzhetem, de ha az emberek azt hiszik, majd minden meccset megnyerünk, ráadásul ilyen játékkal, akkor új edző után kellene nézni” – mondta Guardiola a lefújás után megjegyezve, hogy a Porto egy nagyszerű csapat, ezúttal azonban nem tudta azt a szintet hozni, mint az első találkozón.

„Három kulcsjátékosunkat is nélkülöztük, ez ugyanakkor nem mentség mindenre – mondta a portugálokat trenírozó Julen Lupetegui, akit a találkozó hajrájában elküldtek a kispadtól. – Nagyon rosszul kezdtük egy mind egyénileg, mind csapat szinten szenzációsan játszó Bayern München ellen, ezzel meg is pecsételődött a sorsunk. A második félidőben jobbak voltunk, a labda is többet volt nálunk, sok mindenben jobbak voltunk, mint az első játékrészben. Ugyanakkor egy Bayern München ellen 90 percen át kell a legjobbadat nyújtani. Gratulálok nekik. Ami bennünket illet, szomorúak vagyunk, de azért nem volt rossz sorozatunk, 11 BL-meccsen ez volt az egyetlen vereségünk.”

Videó – A Bayern München 6-1-es győzelme:

A játéknap másik mérkőzésén a Barcelona fogadta a Paris Saint-Germaint. Zlatan Ibrahimovic ide, vagy oda, a párizsiak ezúttal s alárendelt szerepet játszottak, a Barca pedig Neymar duplájával simává varázsolta a meccset, kettős győzelemmel léptek tovább a katalánok.

„Jó volt látni a játékosok hozzáállását, ahogyan nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfelünket a pálya támadó harmadában és ahogyan kidolgoztuk a helyzeteinket. Ugyanakkor egy edző mindig lát olyan dolgokat, amiben lenne még hova fejlődni. Bolond lennék, ha azt hinném, a munka el van végezve, a következő célunk a Bajnokok Ligája-döntőbe jutás. Ez csak a minimum elvárás volt” – értékelte a találkozót Luis Enrique, aki a Barca történetének legjobb edzője lett az első 50 meccse alapján, amiből 42-őt megnyert a csapata.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Laurent Blanc-nak, a PSG trénerének nem maradt más, mint a gratuláció:

„Abban bíztunk, hogy majd jobban játszunk, de a Barcelona nem engedte. Teljesen megérdemelten jutottak tovább, nem nyújtottunk olyan teljesítményt, amivel helyünk lenne a legjobb négy között. Az előző körben kiejtettük a Chelsea-t, ami nagyszerű eredmény, de még nem tartunk ott, hogy ennél tovább lépjünk” – vélekedett Blanc, aki szerint a párizsi drukkerek legyenek türelemmel, egyszer a PSG is el fog jutni erre a szintre.

Videó – A Barca nagyon simán nyert: