Drasztikus áremelésre készülnek Újpesten

Kiderült, mennyit is fizet évente az Újpest a stadionbérlésért.

Korábban írtunk arról, hogy ha nem sikerül megegyezni az NSK-val a Szusza Ferenc Stadion bérleti díjáról, úgy az Újpest a Vasas pályáján szeretné rendezni a hazai meccseit.

Ezt azonnal cáfolta is a lila-fehér klub, állításuk szerint a Fáy utcai létesítményt csak azért adták meg opcióként a licence-kérelemnél, hogy legyen egy B-tervük is, hiszen 2015 őszén lejár az Újpest stadionbérleti szerződése, és a klubdvezetés eddig még nem tudott megegyezni a tulajdonossal, a Nemzeti Sportközpontokkal, vagyis a magyar állammal.

 Fotó: MTI

A Blikk ugyanakkor azt írja, a Újpest évi körülbelül 800 milliós költségvetéséből mindössze egy apró szelet a stadion bérleti díja: úgy tudják, ez évente 15 millió forint lehet. Az NSK a jövőben piaci árat számolna fel a liláknak, ezt pedig Duchatelet szeretné elkerülni, hiszen a jégkorongozók példájából kiindulva, ez a 15 millió akár a többszörösére is emelkedhet.

A lap informátora arról is beszélt, hogy ha sikerült is megegyezni az árat illetően, a Szusza Ferenc Stadiont akkor is fel kell újítani, így mindenképp költöznie kell majd a csapatnak, még ha csak néhány meccsre is, de ebben az esetben a REAC pályája is szóba jöhet.

A Blikk szerint jó viszonyítási alap, hogy az újpesti jégcsarnokért évente körülbelül 80 millió forintot fizet az egyesület az NSK-nak, vagy az, hogy az uruguayi védőt Rodrigo Rojo 400 ezer font körüli összegért igazolták le, ez mintegy 160 millió forint, majd fél év után kölcsön adták Belgiumba gyenge teljesítménye miatt.