Cristiano Ronaldo amerikai jövőjéről cikkeznek

Egyre több pletyka szól arról, hogy Cristiano Ronaldo elhagyja a Real Madrid csapatát. A legújabb találgatások szerint a támadó szerződése lejárta után Amerikába igazolhat, ám az még kérdéses, hogy pontosan hova.

Az MLS a világ legdinamikusabban fejlődő futball-ligája, ez nem is lehet kérdés. A következő szezontól többek között Steven Gerrard is a tengerentúlon rúgja majd a bőrt. És egyes lapok szerint Cristiano Ronaldo is a tengerentúlon köthet ki 2018-ban.

Sports Illustrated szerint már a lehetséges állomások is megvannak a portugál számára. A legvalószínűbb klub a Los Angeles Galaxy csapata, ahol ideális esetben együtt játszhatna Steven Gerrarddal.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Los Angeles-en kívül is akadnak jelentkezők, főleg New Yorkból. A New York Red Bulls sok európai sztárjátékost foglalkoztatott már, így az ottani vezetők értik a dolgukat. Szintén érdeklődik a játékos iránt a frissen alapított New York City, ahol többek között David Villa is játszik.

A legsokkolóbb variáció azonban az amerikai másodosztályban szereplő New York Cosmos lenne. A klubnál szerepel Raúl, így a madridi szálak akár ezt a megoldást is elősegíthetik.

A cikk kitér arra, hogy a váltás valószínűleg csak akkor fog megtörténni, ha Ronaldo szerződése lejár Madridban, aminek dátuma 2018, így addig valószínűleg nem könyvelhet el történelmi sikert az MLS. Lehet, hogy akkor sem…