Megérdemelten kapott ki a Barca

Luis Enrique kritikusan értékelte a Málaga ellen elveszített bajnokit.

Nagy meglepetésre a Barcelona labdarúgócsapata szombaton hazai pályán kapott ki a Málagától, a találkozó egyetlen gólját Juanmi szerezte a 7. percben. A katalánok 11 győztes meccs után torpantak meg.

„Igen fájó az eredmény – mondta csalódottan Luis Enrique a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. – A Málaga jól játszott, remélem, hogy a részünkről csak egy kisiklásról van szó. Azt hiszem, megérdemelten vertek el minket.”

A Barca trénere szerint sem egyénileg, sem csapat szintjén nem volt jó meccse együttesének. A gól előtt nagyot bakizó Dani Alvest nem vette elő a vereség miatt, mint mondta, a hibák részei a játéknak.


Gerard Pique-ék sem értették, mi történt a csapattal
Fotó: Europress Fotóügynökség

„Kaptunk egy gólt és nem tudtunk rá válaszolni. Rengeteg beadással próbálkoztunk, mert a szélre szorított minket az ellenfelünk, de ezekkel nem volt szerencsénk. Hosszú még a szezon, de rendeznünk kell a sorokat, mert kedden fontos mérkőzés várt ránk” – utalt arra Sergio Busquets, hogy a Bajnokok Ligájában a Manchester Cityhez látogat a Barca.

Már a City elleni csörtére készül Gerard Piqué is:

„Kedden az év legfontosabb meccse következik, nekünk már arra kell koncentrálnunk. A City sokkal támadóbb csapat, mint a Málaga, ez pedig a hasznunkra lehet.”

A Barcelona bajnoki botlását az egyik rivális, az Atlético Madrid már ki is használta az Almería legyőzésével, míg a Real Madrid egy Elche elleni győzelemmel négy pontra növelheti az előnyét ősi riválisával szemben.

Videó – Ez a gól volt a Barca veszte: