Görbicz Anitát le lehet fejelni büntetlenül, Thiago Mottát nem

Az ügyész nyolc hónapos felfüggesztett szabadságvesztés és 15 ezer eurós bírság kiszabását kéri a bíróságtól Brandaóra, aki még augusztusban fejelte le Thiago Mottát. 

A Bastia labdarúgócsapatának heves vérmérsékletű brazil csatárára lecserélését követően az öltözőfolyosón bevárta, majd lefejelte a Paris Saint-Germain olasz válogatott középpályását, Thiago Mottát a két együttes bajnoki mérkőzése után. Utána sebesen elfutott. A folyosón lévő kamerák rögzítették az esetet.

Mottának eltört az orra, Brandaót pedig fél évre tiltotta el a Francia Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága. A PSG elnöke, Nasszer al-Helaifi szerint a brazil futballistát örökre el kellene tiltani. Az ügy polgári peres úton folytatódott és most az ügyész nyolc hónapos felfüggesztett szabadságvesztés és 15 ezer eurós bírság kiszabását kéri a bíróságtól.

Az eset magyar szempontból azért lehet érdekes, mert nyilván beugrik mindenkinek, Görbicz Anitát milyen emlékezetes módon fejelte le szándékosan Milena Knezsevics Podgoricában. Az eset azért is nagy vihart kavart akkor, mert Knezevicsnek mindössze két BL-meccset kellett kihagynia tettéért.

Ebből is látszik, Franciaország és az UEFA “Európában van”, Montenegró és az EHF még nem annyira…