Kahn: Az olasz foci évekkel le van maradva

Oliver Kahn a Bayern München-AS Roma találkozó után szúrt oda az olasz labdarúgásnak. Szerinte Tottiék még mindig a régi, lassú, defenzív játékot játsszák és sok esetben ötlettelennek bizonyulnak.

Kedden a Bayern München 2-0-ra legyőzte az AS Roma csapatát a Bajnokok Ligájában. Az egykori kiváló hálóőr szerint az olasz foci megragadt a múltban. 

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Régen a német csapatok irtóztak az olaszoktól, mára ez megfordult. A sorsolás után mindenki azt mondta, hogy a Bayern halálcsoportba került, ennek ellenére négy kör után biztos csoportelső. Sosem képzeltem volna, hogy a Roma ilyen gyenge. Azért jöttek ide, hogy minél kevesebb góllal kapjanak ki. Az olasz foci évekkel le van maradva. Képtelenek mit kezdeni a modern, dinamikusan játszó csapatok ellen. A szokásos lassú, védekező olasz-stílusú focit játsszák, ami nem kifizetődő a gyors, dinamikus csapatok ellen” – mondta Oliver KahnCorriere dello Sportnak.

A BL csoportkörében a Bayern München hibátlan mérleggel és könnyed játékkal nyerte meg biztosan a csoportját mindössze négy mérkőzést követően. Az ötödik fordulóban a németek a Manchester City-hez látogatnak.