A Bayern szétzúzta a Romát, a Barca hozta a kötelezőt

A Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában az olaszok már a 36. percben ledolgozhatatlan hátrányba kerültek.

A Bayern nem indította jól ezt a BL-idényt, ugyanis Robbenék csak minimális különbséggel, egy góllal verték a Manchester Cityt, majd az előző körben szintén 1-0-ra verték idegenben a CSZKA Moszkvát. A Roma ezzel szemben ötöt vágott az oroszoknak, az angolokkal pedig ikszeltek, így szoros, izgalmas meccset vártunk az E csoport első két helyezettjétől.

Nem ezt kaptuk, ugyanis a Bayern az első félidőben szétfocizta ellenfelét, és szó szerint a földbe döngölték a Farkasokat, hiszen a vendégek felszabadultan, lazán játszva öt gólt lőttek a 36. percig: előbb Robben talált a hálóba, majd Götze és Lewandowski is ünnepelhetett, de később a holland duplázott, Thomas Müller pedig büntetőből volt eredményes.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A szünet után változtattak a hazaiak, de ez csak egy Gervinho-gólra volt elég, ám a különbséget a csereként beállt Franck Ribery gyorsan visszaállította egy nagyszerű emeléssel. A 80. percben a svájci Shaqiri ütött be egy újabb szöget a Roma koporsójába (1-7), és később kiderült, ez is maradt a végeredmény. A következő fordulóban az olaszok Münchenbe látogatnak.

A csoport másik meccsén a Manchester City még kora este – kétgólos előnyről ikszelt a CSZKA vendégeként.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Az F jelű négyesben a Barcelona korán döntésre vitte a dolgot az Ajax elleni összecsapáson, hiszen a katalánoknál előbb Neymar, majd Messi vette be a kaput, így 24 perc elteltével máris 2-0-ra vezettek. Ugyan a végjátékot még izgalmassá tette El-Ghazi gólja, de Ramirez a 94. percben bebiztosította a sikert és a három pontot a Barcának.

Az éllovas Paris Saint-Germain ellenben az APOEL otthonában izzadt meg a győzelemért: a franciák hiába ültek rá a labdára, a hálóba nem tudtak betalálni egészen a 87. percig, amikor is Cavani foszlatta szerte a ciprusi pontszerzésről szövögetett álmokat.

A játéknap többi meccséről, köztük a Chelsea és a Donyeck kiütéses győzelméről IDE kattintva olvashatsz.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló

E csoport:
AS Roma – Bayern München 1-7 (0-5)
Gólszerzők: Gervinho (66.) illetve Robben (9., 30.), Götze (23.), Lewandowski (25.), Müller (36.-büntetőből), Ribery (78.), Shaqiri (80.)

CSZKA Moszkva – Manchester City 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Doumbia (65.), Natcho (86. – 11-esből) illetve Agüero (29.), Milner (38.)  

F csoport:
Barcelona – Ajax 3-1 (2-0)
Gólszerzők
Neymar (7.), Messi (24.), Ramirez (94.) illetve El-Ghazi (89.)

APOEL – Paris Saint-Germain 0-1 (0-0)
Gólszerző: Cavani (87.)