Hárommal nyert az Arsenal és a Dortmund is

A labdarúgó Bajnokok Ligája D csoportjában a londoniak a triplázó Danny Welbeck vezérletével a Galatasarayt győzték le 4-1-re, a Borussia pedig az Anderlecht otthonában diadalmaskodott 3-0-ra. A Leverkusen a Benficát verte a C csoportban.

A C csoportban a Zenit és a Monaco már pályára lépett, bár 0-0-s döntetlenjük könnyen felejthető mérkőzés volt. Este a Bayer Leverkusen és a Benfica csapott össze egymással, a hazai környezetben játszó németek pedig egy kapushibának köszönhetően szereztek vezetést a 25. percben, nem sokkal később pedig meg is duplázták előnyüket.

Valamivel több, mint negyed óra telt el a második felvonásból, amikor Salvio révén szépített a portugál együttes, de Calhanoglu postafordultával válaszolt büntetőből. A Leverkusen kézben tartotta a meccset a lefújásig, 3-1 lett a végeredmény.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A D csoportban az Arsenal egy dortmundi vereséggel indult, a londoniaknak a Galatasaray ellen volt lehetőségük a javításra, ráadásul hazai környezetben. Az Ágyúsok menedzsere, Arséne Wenger pontosan 18 éve irányítja a csapatot, a mostaniak pedig rendkívül jó első 45 perccel ajándékozták meg, a duplázó Danny Welbeck vezérletével hármat is lőttek a szünetig a török ellenfélnek. Az első játékrész krónikájához tartozik, hogy 2-0-nál kicsit állt a játék, a vendégek drukkerei ugyanis fáklyákat dobáltak a pályára.

A hazaiak a második félidőt is góllal indították, Welbeck lőtte meg saját maga harmadik találatát. Ezután az Arsenal kapusa, Szczseny állíttatta ki magát, a megítélt büntetőt pedig Yilmaz értékesítette. Emberelőnyben valamivel jobban játszott a Galatasaray, azonban nem tudott faragni hátrányából, 4-1-re nyert az Arsenal.

A Manchester Unitedtől szerződtetett angol válogatott támadó pályafutása első mesterhármasát szerezte. Thierry Henry, valamint Niklas Bendtner után Welbeck a harmadik triplázó Ágyús lett a BL történetében.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Ezzel egy időben a Borussia Dortmund jól kezdett Brüsszelben, Jürgen Klopp bajnokságban botladozó csapata már a 4. percben vezetést szerzett Immobile révén. A szünetig mind a két csapat a kapuba talált, ám a játékvezető egyiket sem adta meg les miatt.

A 69. percben megduplázta előnyét a BVB, a csereként nem sokkal korábban beálló Ramos értékesítette Piszczek átadását. A kolumbiai játékos a hajrá kezdetén is eredményes volt, a Dortmund 3-0-ra verte az Anderlechtet és hibátlan mérleggel vezeti a csoportot.

A Real megizzadt Szófiában, a Juventus Madridban kapott ki.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 2. forduló

C csoport:

Bayer Leverkusen – Benfica 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Kiessling (25.), Son Heung-Min (34.), Calhanoglu (63. – 11-esből) illetve Salvio (62.)

Zenit Szentpétervár – Monaco 0-0

A csoport állása: 1. Zenit 4 pont (2-0), 2. AS Monaco 4 (1-0), 3. Bayer Leverkusen 3, 4. Benfica 0

D csoport:

Arsenal – Galatasaray 4-1 (3-0)
Gólszerzők: Welbeck (22., 30., 52.), Sanchez (41.) illetve Yilmaz (63. – 11-esből)
Piros lap: Szczesny (62.)

Anderlecht – Borussia Dortmund 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Immobile (3.), Ramos (69., 79.)

A csoport állása: 1. Borussia Dortmund 6 pont, 2. Arsenal 3, 3. Galatasaray 1 (2-5), 4. Anderlecht 1 (1-4)

Videó – Danny Welbeck első:

második:

és harmadik gólja: