A BATE legyőzte a Bilbaót, nyert a Chelsea

A fehérorosz labdarúgócsapat nagy meglepetésre hazai környezetben verte 2-1-re spanyol riválisát a Bajnokok Ligájában. A Chelsea Portugáliában, a Sporting otthonában szerzett három pontot.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A G csoportban a Chelsea hazai 1-1-gyel indított a Schalke labdarúgócsapata ellen, kedden pedig a portugál Sporting otthonában vendégeskedtek a londoniak. José Mourinho legénysége többet támadott az első félidőben, Matic fejese pedig a hálóba hullott a 34. percben. Mozgalmasan indult a második etap, nagy lehetőségeket dolgozott ki mindkét együttes. A hazaiak rendesen megnehezítették a Chelsea dolgát, ám az angolok kihúzták a lefújásig és összességében megérdemelten nyertek.

A 37. percben járt a Schalke-Maribor összecsapás Gelsenkirchenben, amikor a vendégek egy vitatott góllal megszerezték a vezetést. Huntelaar a második játékrész kezdetén egyenlített, ám hiába a hazai fölény a folytatásban, a Schalkénak be kellett érnie az 1-1-es döntetlennel.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A H csoportban szereplő BATE Boriszov két hete méretes pofonba szaladt bele a Porto otthonában, a portugálok 6-0-ra nyertek akkor. A fehéroroszok ezúttal nem játszottak alárendelt szerepet, sőt, kétgólos előnybe kerültek az első felvonásban az Athletic Bilbao ellen, Aduriz a szünet előtt hozta vissza a meccsbe a spanyolokat. A második 45 percben nem tudta ledolgozni hátrányát az Athletic, meglepetésre a BATE nyert 2-1-re.

A Porto büntetőt hibázott Donyeckben, a második félidőben pedig hátrányba is került Alex gólja után. A brazil támadó honfitársa, Adriano is eredményes volt a hajrában, ám jött a portói Martinez és duplájával – a 89., majd a 94. percben lőtt gólt – mentett egy pontot csapatának.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 2. gorduló

G csoport:

Sporting – Chelsea 0-1 (0-1)
Gólszerző: Matic (34.)

Schalke 04 – Maribor 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Huntelaar (56.) illetve Bohar (37.)

H csoport:

BATE Boriszov – Athletic Bilbao 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Polyakov (19.), Karnitskiy (41.) illetve Aduriz (45.)

Shakhtar Donyeck – Porto 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Alex (52.), Adriano (85.) illetve Martinez (89. – 11-esből, 90+4.)

Videó – Ezzel a góllal nyert a BATE: