Új Pep Guardiola születhet

Története során még soha nem indított négy meccs, négy győzelem, kapott gól nélkül idényrajttal az FC Barcelona. Luis Enriqueé az érdem.

A Barcelona Pep Guardiola regnálása alatt számos történelmi rekordot megdöntött és emelt olyan magasságba, amiről sokan úgy gondolkodnak, nehéz lesz felülmúlni. Nos, Luis Enriquének máris sikerült egy korábbi klubcsúcsot átadnia a múltnak. Az új edző irányításával a gárda úgy nyerte meg első négy bajnokiját, hogy gólt sem kapott, erre pedig még nem volt példa az egyesület történetében.

 
Luis Enrique jól dirigál
Fotó: europress 

A kapott gól nélküli szezonkezdetet jelentő csúcsot a Rinus Michels vezette együttes tartja, amelynek kapujába az 1977/78-as idényben az első hat fordulóban nem tudtak betalálni a riválisok. Ugyanakkor a Michels vezett csapat rekordját “bepiszkítja” a 2. és a 3. fordulóban a Betis és a Bilbaóval szemben 0-0-ás döntetlen (végül a 7. fordulóban a Hércules állította meg – 2-1 – a Michels csapatot).

Azt nyilván a klub jövőben eredményessége mutatja majd meg, hogy a Barcelona pár év keresgélés után megtalálta-e azt az edzőt, aki Pep Guardiola méltó utódjaként újra a csúcsra vezeti a katalán klubot. Ami biztos, Luis Enrique biztató rajtot vett.