De hol van a Barcelona a Videotonhoz képest!

A labdarúgó OTP Bank Ligában százszázalékos teljesítménnyel listavezető Videotoné a hatodik leghosszabb veretlenségi sorozat Európában.

Alig fél órája zengtünk ódát Luis Enrique barcelonai klubrekordot jelentő 4/4-es szezonrajtjáról, de feltesszük a kérdést: hol van ez a Videotonhoz képest? A fehérvári csapat 8/8-as meccs/győzelem mutatónál jár már, és Joan Carrillo tanítványai 474 perce nem kaptak gólt, ami amellett, hogy az ötödik leghosszabb széria az európai rangsorban bő 100 perccel üti a Barcelona sorozatát.

Kicsit másabb, kicsit lassabb futball a miénk, de azért legyünk büszkék arra, amire lehet és mondjuk ki, ez sem semmi.

Továbbmenve, a klub honlapja arról is beszámolt kedden, hogy az együttes egymás után 15 bajnoki mérkőzésén nem talált legyőzőre, legutóbb áprilisban Kecskeméten kapott ki. 

Ennél csak hat csapat – közülük kettő holtversenyben – büszkélkedhet hosszabb sorozattal a kontinensen. Az első helyen az izlandi Hafnarfjördur áll, amely 2013 augusztusa óta 25 találkozón maradt veretlen. A második helyen a norvég Molde és a fehérorosz BATE Boriszov található, ez a két gárda bajnoki versengésében egyformán 22 mérkőzésen nem talált legyőzőre.

Menetelését vasárnap folytathatja a Videoton, amely a harmadik helyen álló Diósgyőrt fogadja az NB I-ben.