Négy perc alatt lőtt hármat az Arsenal

A londoni labdarúgócsapat az Aston Villa otthonában nyert 3-0-ra a Premier League ötödik fordulójában.

1998-ban az Aston Villa kétgólos hátrányból fordított az Arsenal ellen és nyert 3-2-re. Ez azért érdekes, mert azóta, vagyis 15 mérkőzés óta nem tudta az együttes legyőzni az Ágyúsokat hazai környezetben, hét döntetlen és nyolc vereség a mérleg.

Ezúttal a londoniak fél órán át nem nagyon tudtak mit kezdeni ellenfelükkel, ám ezt követően alig több, mint három perc alatt eldöntötték a meccset: előbb Özil, majd Welbeck talált be gyors egymásutánban, majd a menteni igyekvő Aly Cissokhoról pattant a labda a saját kapujába, így már 0-3 volt az állás. A második 45 percben az Aston Villa próbálkozott ugyan a szépítő gól megszerzésével, azonban a pálya utolsó harmadában rengeteg hibával játszottak a hazaiak. Az Arsenal győzelme egy pillanatig nem forgott veszélyben, 0-3 lett a vége. Ez volt a Villa első veresége a szezonban.


Özil és Welbeck is betalált, ráadásul gyors egymásutánban
Fotó: Europress Fotóügynökség 

A Burnley és a Sunderland bajnokiján nem született gól, a Southampton pedig 1-0-ra nyert a meccset tíz emberrel befejező Swansea otthonában. A Hull City percekre volt a győzelemtől a Newcastle vendégeként, de Cissé második találatával pontot mentett a Szarkáknak, 2-2-re végeztek a csapatok.

A játéknap kora délutáni meccsén a Stoke City Londonba látogatott, a Queens Park Rangershez. A vendégek kétszer is vezettek, mégsem örülhettek, Kranjcar a 88. percben állította be a 2-2-es végeredményt.

Eredmények – Premier League, 5. forduló

Aston Villa – Arsenal 0-3 (0-3)
Gólszerzők: Özil (32.), Welbeck (34.), Cissokho (36. – öngól)

Newcastle United – Hull City 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Cissé (73., 87.) illetve Jelavic (48.), Diamé (68.)

Queens Park Rangers – Stoke City 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Caulker (42.), Kranjcar (88.) illetve Diouf (11.), Crouch (51.)

Swansea – Southampton 0-1 (0-0)
Gólszerző: Wanyama (80.)
Piros lap: Bony (39.) 

Burnley – Sunderland 0-0

Videó – Özil gólja adta meg az alaphangot: