Van Gaal: Szenvedés lesz az első három hónap

Türelmet vár a szurkolóktól a Manchester United holland menedzsere.

Mint ismert, már Louis van Gaal irányítja a Manchester United labdarúgócsapatát. A Vörös Ördögök az előző szezonban csak a bajnokság hetedik helyét csípték el, így ebben az idényben nem szerepelnek majd a nemzetközi kupaporondon. A klub háza táján így a bajnokságra és a hazai kupasorozatokra kénytelen koncentrálni, a sorsolásnak köszönhetően pedig viszonylag könnyen indul majd a manchesteriek számára a Premier League idénye, ugyanis a Swansey City, a Sunderland és a Burnley lesz az ellső három ellenfél.

Az Amerikában edzőtáborozó United menedzsere, van Gaal azonban óva intett mindenkit attól, hogy biztosnak vegye a győzelmeket ezeken a mérkőzéseken:

„Bármelyik klubnál vállaltam eddig munkát, ott szenvedés volt az első három hónap. Ennyi idő kellett ugyanis, amíg a játékosaim hozzászoktak a módszereimhez. Három hónap után már tudták, hogyan dolgozom, mit várok el és milyen ember, illetve edző vagyok. Őszinte ember vagyok, így ezek hamar kiderülnek” – idézi van Gaalt a Reuters hírügynökség.


Fotó: Europress Fotóügynökség

„Ha túléltük az első három hónapot, akkor az fog történni, mint Münchenben, a Bayernnél. Akkor a hetedikek voltunk a tabellán és a harmadikak a Bajnokok Ligája csoportkörében. A Juventus ellen úgy léptünk pályára, hogy mindenképpen nyernünk kell. Nyertünk és az volt a fordulópont.”

Ezt követően José Mourinhoról is beszélt, a portugál ugyanis az utóbbi időben megkezdte a szokásos mentális hadviselését és élesen bírálta a Manchester United igazolásait. Van Gaal azt mondta nem törődik Mourinhóval – akivel egyébként korábban együtt dolgoztak a Barcelonánál –, mert mint mondta, nem ők, hanem a csapataik fognak majd összecsapni.

Ami pedig az igazolásokat illeti: „Ha én igazolok, akkor csakis hosszútávra. Azért nem rövidtára, mert tisztelem a klubomat.”

A holland válogatottat világbajnoki bronzéremig vezető Louis van Gaal egyébként azt is elismerte, hogy kikosarazta a Tottenham Hotspurt, mielőtt elkötelezte magát a Manchester Unitedhez.