Huszti Európában leírta magát, Kínába megy a pénz után

A Bundesligában szereplő Hannover labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy Huszti Szabolcs távozik az együttestől és a jó nevű Changchun Yataihoz, a kínai bajnokság 14. helyzettjéhez igazol.

A közlemény szerint Huszti Szabolcs átigazolásának részleteiben már megállapodott a két klub, így a játékosnak már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton kell részt vennie, mielőtt az elmúlt szezonban a kínai bajnokság 14. helyezettjéhez igazol.

 
Huszti Szabolcs elköszönt Hannovertől és jó messzire megy
Forrás: facebook.com 

Martin Kind, a Hannover elnöke elmondta „Köszönjük Husztinak a Hannover 96 színeiben nyújtott jó teljesítményét” és megjegyezte Huszti távozni akart, ezt tiszteletben tartva pedig elengedték. Az átigazolás összegét nem hozták nyilvánosságra.

Huszti Szabolcs 31 éves. Hannoverben kimondottan húzó ember volt. Az ember azt gondolná, hogy ebben a korban a rutin és a Bundeligában az elmúlt két évben nyújtott egzakt teljesítménye (132 meccs, 36 gól, számos gólpassz) alapján a játékos inkább feljebb pozicionálja magát, egy éremért küzdő német, vagy angol spanyol közép, vagy élcsapatba vágyik.

Huszti realitása más. Válogatott szempontból mondjuk mindegy, mert se így, se úgy nem kért a nemzeti mezből. Elment hát pénzt keresni, mert a Kínai labdarúgásba rengeteg pénzt pumpálnak az utóbbi időben, rohamtempóban fejlődik.

Az európai foci számára viszont alighanem leírta magát. Innen már nehezen van visszaút.