Hallatlan óhajokkal rohamozták a brazilokat a vb-résztvevők

A világbajnokságon szereplő válogatottak különféle speciális kérésekkel fordultak a szervezőkhöz még a torna előtt. Hihetetlen mennyire kényelmesek a labdarúgók.

Portugália hat biztonsági őrt követelt a braziloktól a szállásukra. Közülök kettőt Cristiano Ronaldo szobájának őrzésével bíztak meg.

Franciaroszág valamivel könnyebb, és egyértelműnek tűnő feladatot bízott a dél-amerikai országra. Kérésük az volt, hogy minden hotelszobában legalább két szappan legyen elhelyezve: az egyikkel fürödni, a másikkal kezet mosni tudjanak. A szövetség óhaja volt még továbbá, hogy minden szoba ugyanolyan színűre legyen festve.

Uruguaynak csak egyetlen kérvénye volt, mégpedig az, hogy a légkondicionálók ne adjanak ki hangot a szobákban. Algéria már kicsit nehezebb feladatot bízott a szervezőkre, ők koránt kértek minden egyes szobába.

Az algériai hotelszoba
Fotó: Europress fotóügynökség

Anglia kéréseit már tovább kell sorolnunk. Szerettek volna egy szobát három televízióval, ahol a játékosok videójátékokkal tudnak szórakozni, kértek minden nap pár óra egyedi használatot a konditerembe és az uszodába, valamint fapadlós szobákat és rozsda-mentes erkélyeket is óhajtottak.

Hondurasnak a TV-csatornákkal adódtak problémáik: ők további hat spanyolnyelvű és két hondurasi adó nézését akarták lehetővé tenni.

Japán nem sokat, de annál nagyobbat kért: minden szobába egy-egy jakuzzit.

Ecuadornak két feltétele is volt: egy külön helységet építtettek, ahol a játékosok lazítani tudnak, valamint minden napra egy kosár ecuadori banán volt a megrendelésük az összes szobába.

Fotó: Europress fotóügynökség

Ausztrália két kávéautomatát kért közel a szobákhoz, ahová minden reggel nemzetközi lapok elhelyezését szerették volna.

Svájc kényelmes volt: svájci TV-csatornákat és gyors internetet követeltek a szervezőktől.

Kolumbiának pedig egy teljesen egyedi kérése akadt: 15 fiatal brazil, akik velük edz a világbajnokság alatt.