Bajnoki címért harcolna a Vidi új igazolása

Horváth Tamás nagy örömmel írt alá az OTP Bank Ligában szereplő Videoton labdarúgócsapatához.

Szerdán délután jelentették be, hogy a 190 centiméter magas, 27 esztendős hálóőr a székesfehérváriaknál folytatja. Horváth Tamás az elmúlt egy évet az élvonaltól búcsúzó Mezőkövesdnél töltötte, előtte pedig kilenc évet húzott le Újpesten. A kapus teljesítményével elérte, hogy a válogatottba is meghívót kapott.

„Sajnálom, hogy nem sikerült a bennmaradás, ugyanakkor személyesen valóban nincs mögöttem rossz év, amihez az is nagyban hozzájárult, hogy ez volt az első olyan bajnokság, amikor folyamatosan védhettem. Próbáltam olyan teljesítményt nyújtani, amivel bebizonyítom, hogy alkalmas vagyok az első osztályra, az hogy a Vidihez szerződtem bizonyítja, sikerült” – mondta a vidi.hu-nak Horváth, aki azt is elárulta, örömmel írt alá egy olyan csapathoz, amely évek óta meghatározó szereplője a honi bajnokságnak.

„Egy újjáépülő csapatba kerültem, ahol több játékos kicserélődik a közeljövőben, nekem is ismerkednem kell még a közeggel. Nagyon remélem, hogy a bajnoki címért és a kupákban is az elsőségért fogunk harcolni a következő szezonban!”

Horváth Tamásnak nem lesz könnyű dolga, ugyanis az OTP Bank Liga egyik legjobb kapusa, Juan Calatayud lesz a vetélytársa a kezdőcsapatba kerülésért folytatott harcban. A magyar kapuvédő elmondta: szerinte az NB I. legkiegyensúlyozottabb teljesítményét nyújtja a spanyol, ugyanakkor nem szerződött volna a Vidihez, ha úgy érezné, hogy nem tudja felvenni vele a versenyt.

„Mindent meg fogok tenni, hogy a kezdőcsapatba kerüljek, a vezetőedző pedig majd eldönti, hogy kinek szavaz bizalmat.”