Csereembereivel lett csoportgyőztes Hollandia

Hollandia a csoportgyőzelemért vívott meccsen 2-0-ra nyert Chile ellen.

Komoly tétje volt a mérkőzésnek, hiszen a két továbbjutó majd az A csoport két legjobbjával találkozik majd a nyolcaddöntőben, vagyis mindkét alakulat azon volt, hogy megnyerjék a kvartettet, és így elkerüljék a majd vélhetően szintén csoportgyőztes brazilokat.

Ennek ellenére nagyon gyenge első félidőt láthatott a közönség, helyzet szinte alig akadt: Robben járt a legközelebb a gólszerzéshez, de lapos lövése centikkel elkerülte a kaput.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A pocsék iram a szünet után némiképp javult, de ettől még nem lett izgalmasabb a meccs, egészen a cserehullámig. Louis van Gaal ugyanis remekül nyúlt bele a találkozóba, lehozta az észrevehetetlen Wesley Sneijdert, a helyére beküldött Leroy Fer pedig két perc után, első labdaérintéséből a hálóba bólintott (1-0).

Ezt követően a dél-amerikaiak sebességet váltottak, de a mezőnyfölényüket nem koronázta gól, ellenben a narancsmezesek bebiztosították a sikerüket.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A másik csereember, Memphis Depay ugyanis Robben sprintje után passzolt az üres hálóba, kialakítva a 2-0-s végeredményt.

A csoport másik meccsén Spanyolország 3-0-ra verte Ausztráliát.

A B csoportot így a hollandok nyerték meg 9 ponttal, Chile hattal második lett. A címvédő Spanyolország három egységet gyűjtött, Ausztrália pedig nullát.

Eredmény – labdarúgó-világbajnokság, B csoport, 3. forduló

Hollandia-Chile 2-0 (0-0)
Sao Paulo, Arena Corinthians, vezette: Bakary Gassama (gambiai)

Gólszerzők: Fer (77.), Depay (92.)

Hollandia: Cillessen – Blind, Vlaar, de Vrij – Kuyt (Kongolo, 89.), De Jong, Wijnaldum, Janmaat , Sneijder (Fer, 75.) – Robben, Lens (Depay, 68.).

Chile: Bravo – Jara, Medel, Silva –  Mena, Diaz (Valdivia, 71.), Aranguiz, Isla, Gutierrez (Beausejour, 46.) – Vargas (Pinilla, 81.), Sanchez.

Sárga lap: Blind (64.) illetve Silva (25.)

Vége a mérkőzésnek, Hollandia hibátlanul lett csoportgyőztes, és találkozik majd az A csopor másodikjával!

2. FÉLIDŐ

92. PERC: ELDŐLT! 2-0!!!! Robben lépett meg egy chilei támadás után, levitte a labdát az alapvonalig, majd a középen érkező Depay elé tálalt, a csereként beállt támadó pedig az üres kapuba gurított!

89. PERC: Dirk Kuyt lement a pályáról, helyére egy védő, Kongolo érkezett.

85. PERC: Próbálnak közel kerülni a kapuhoz a chileiek, de jól zárnak hátul a narancsmezesek.

82. PERC: Ott a harmadik spanyol gól, két csereember hozta össze ráadásul: Fabregas ívelte át a labdát a védők fölött, Mata pedig előbb megszelídítette azt, mielőtt mattolta Ryan kapust.

81. PERC: Vargas helyére Pinilla állt be, és azonnal veszélyt is teremtett, hiszen a szögletet ő csúsztatta meg, majd De Jong is beleért, de majdnem saját kapujába talált be, szerencséje, hogy egy társ még állt a kapufa mellett.

77. PERC: GÓÓÓÓÓÓÓL!!! VEZETNEK A HOLLANDOK! A sarokrúgás után Janmaat kapta a labdát, majd középre ívelt, ahol az imént beállt Fer tisztán bólintott a kapu bal oldalába! 1-0!

76. PERC: Depay távoli bombáját Bravo a léc alól ütötte ki, végre egy valamirevaló helyzet!

75. PERC: Fer érkezett Sneijder helyére.

75. PERC: A sarokrúgás után Dirk Kuyt csúsztatott, de méterrekkel kapu mellé.

74. PERC: Sneijder szabadrúgása veszélyesen szállt középre, Vargas azonban szögletre mentett.

Spanyolország Fernando Torres révén már 2-0-ra vezet Ausztrália ellen: Iniesta remek ütemben szöktette a leshatáron mozgó Torrest, a spanyol csatár kivárt egy ütemet, majd angyali nyugalommal a hálóba gurított.

68. PERC: Itt az első holland csere: Memphis Depay, az ausztrálok ellen győztes gólt szerző támadó áll Lens helyére.

63. PERC: Továbbra sincs gól, bár most a chileiek és a hollandok is közel jártak hozzá.

57. PERC: Végre egy lövés, Sancheztól, de hát ez nem volt túlságosan veszélyes, maximum a nézőkre.

55. PERC: Rengeteg a hiba, helyzetről pedig továbbra sem tudunk beszámolni.

50. PERC: Talán aktívabbak a hollandok a szünet után, de ez még semmit sem jelent. Ha döntetlen marad az állás, Robbenék lesznek az elsők, Chile második.

46. PERC: Megy a meccs. Cseréltek a chileiek, Gutierrez helyére Beausejour érkezett.

Vége az első félidőnek. Gyenge játékrész után reméljük, hogy a következő 45 perc tartogat majd izgalmakat.

1. FÉLIDŐ

45. PERC: Egy percet húznak rá a csapatok.

44. PERC: Mena végzett el szabadrúgást, a hollandok lestaktikája rosszul működött, így Gutierrez tisztán csúsztatott, nem is sokkal mellé.

41. PERC: Lens durrantotta rá messziről, de a labda a lelátón landolt.

38. PERC: Robben! Labdát szerzett saját térfelén, végig sprintelt a tizenhatosig, laposan lőtt a hosszú irányába, de a játékszer végül nem talált kaput.

Közben a másik meccsen: 36. perc -David Villa sarokkal megszerzi a vezetést Spanyolországnek egy szép akció végén.

35. PERC: Itt az első komoly ziccer! Robben szabadrúgását de Vrij bólintott kapura, és csak centikkel tévesztette el a célt.

33. PERC: Robben rosszul passzolt De Jonghoz, majd Lens centerezett, de az is pontatlan volt.

31. PERC: Aranguiz esett el a tizenhatoson belül, de a gambiai bíró nem ítélt tizenegyest. A visszajátszásból látszott, hogy nem is ért büntetőt az eset.

30. PERC: Nem túl izgalmas a meccs…

26. PERC: Sneijder távoli szabadrúgását Bravo könnyedén védte. A hollandok eddig még nem tudtak veszélyes ziccert kialakítani.

25. PERC: A meccs első sárgáját Silva kapta, lerántásért.

23. PERC: A meccs első szögletéből Gutierrez kapásból, laposan lőtt, nem is tévesztett sokat.

22. PERC: Hosszú szabadrúgás Chilétől, Mena csak az alapvonal közelében érte el, végül holland lábról került ki labda az alapvonalon túlra.

18. PERC: Szép helyzet, Mena beadása után Vargas átlépte a labdát, de Sanchez középen elcsúszott.

15. PERC: Aranguiz adott középre, de a labdát Vlaar vágta ki a tizenhatoson belülről.

13. PERC: Itt az első kapu irányába tartó próbálkozás: Mena beadása után Vargas bólintott, fölé, mellé.

12. PERC: Szabadrúgással jöttek a hollandok, de a labda nem jutott el Kuythöz.

8. PERC: Nem csipkedik magukat a játékosok, persze nem akarnak fejjel a falnak rohanni, hiszen aki itt ma veszít, az A csoport első helyezettjével találkozik a nyolcaddöntőben.

4. PERC: Egyelőre a chileiek irányítanak, de a kapura nem tudnak veszélyesek lenni.

1. PERC: Chile kezdte a mérkőzést. Fehérben játszanak a dél-amerikaiak, Hollandia narancsban.

Mivel a 3. fordulóban a csoport két meccse már azonos időben kezdődik, így ha bármi fontos történik az Ausztrália-Spanyolország, egyébként tétnélküli meccsen, azonnal megosztjuk olvasóinkkal.

Hamarosan kezdődik a találkozó, már a himnuszok szólnak a Corinthians arénájában.

Előzetes: A találkozó győztese – döntetlen esetén pedig Hollandia – ugyanis vélhetően elkerüli a nyolcaddöntőben a házigazda brazil csapatot, ha utóbbi a papírformát érvényesítve megnyeri négyesét.

Éppen ezért az előzetes összeállítások alapján egyik szövetségi kapitány sem tartalékol majd, ugyanakkor Louis van Gaalnak, az Oranje szakvezetőjének kényszerből biztosan változtatnia kell, mivel a tornán eddig három gólt szerző Robin van Persie sárga lapjai miatt nem léphet pályára, az ausztrálok elleni összecsapáson agyrázkódást szenvedett Bruno Martins Indi bevetése pedig kockázatos lenne.