Így lehet viszonylag könnyen 30 milliót nyerni

Valószínűleg csak egyetlen spanyol szurkoló örült a világbajnoki címvédő válogatott pénteki, hollandok elleni 5-1-es vereségének, ő azonban nagyon, ugyanis egy tippjátékon telibe találta a végeredményt, ezzel 100 ezer eurónak (körülbelül 30,7 millió forintnak) megfelelő benzinutalványt nyert.

A spanyol olajipari cég, a Cepsa által szervezett játékon 70 ezren adták le tippjüket a mérkőzésre, de mindössze az 56 éves valenciai építész, Jacobo Rios-Capape találta el pontosan, mi lesz a végeredmény.

Fotó: Europress fotóügynökség

“Természetesen azt szerettem volna, ha Spanyolország nyeri a meccset, mégis úgy gondoltam, ha a hollandok győznek, nagyon megvernek bennünket” – mondta a Marca című lapnak Rios-Capape, hozzátéve, hogy miután leadta szelvényét az 5-1-es holland sikerre, úgy gondolta, őrültséget írt és biztosan nem fog nyerni.

A címvédő spanyolok szerdán játsszák következő csoportmeccsüket a brazíliai vb-n, az ellenfél Chile lesz. Rios-Capape azt mondta: megtankolja az autóját, most a spanyolok 5-1-es sikerére fog fogadni.

„Az andorrai sintérek” – mi hogy fizetnénk a hollandok ellen?

2012-ben is találkoztunk a hollandok ellen, akkor 6:50-es szorzó járt az esetleges magyar győzelem mellé. A szakkommentátor (lásd Bánfi „Honduras Dél-Amerikában van”János) így jósoltak: „Pénteken 5:0-ra vertük Andorrát idegenben. Természetesen nem szabad következtetéseket levonni ebből a nagy arányú győzelemből, mert ez a kötelező feladatok közé tartozott. A csapat viszont kapott bőven bírálatot a játék végett, pedig az mondás járja, hogy a győzelmeket nem kell magyarázni, főleg egy 5:0-át. Az én véleményem az, hogy nehéz egy ilyen csapat ellen felpörögni és játszani sem volt könnyű. Amilyen ámokfutást végeztek közben az andorrai sintérek, csoda hogy a megúsztuk lábtörések nélkül. A három pont jóvá van írva és az önbizalomnak mindenképp jót tett, ez az 5:0-ás győzelem. Ma viszont a csoport favoritjával kell farkas szemet nézni és ha továbbjutási álmokat akarunk dédelgetni, minimum pontot kell szereznünk.” A vége 1-4-lett. És akkor még nem is sejtettük, hogy ez egy tisztes eredménynek számít majd 2014-ből visszatekintve…