MLSZ: hova tűnnek a büntetésből befolyt milliók?

A renitens szurkolóik miatt büntetett klubok pénzéből segíti az MLSZ a rászoruló egykori labdarúgókat.

Kedden az MLSZ Fegyelmi bizottsága, mint rendesen kiszabott pár százezer forintnyi büntetést rendezési hiányosságok és egyéb jogcímen. Megkérdeztük a szövetséget, ugyan árulják már el, mennyi pénz folyt be idén az NB1-es kluboktól büntetés címen és mihez kezdenek a milliókkal?

Nos, a 2013/14-es bajnokság eddigi 28 fordulója után összesen 18 millió 720 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a testület.

Az OTP Bank Ligában a legmagasabb összeget, 5,55 millió forintot a Ferencváros utalta át, a legkevesebb pénzbüntetetést, 400 ezer forintot a DVSC kapta azok közül, akiknek fizetniük kellett. De mire költi az extra bevételt az MLSZ?

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás – szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt – segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja.

Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.