Ebből kéne tanuljon a magyar futballszakma

Júniustól magyarul is elérhető Jonathan Wilson "Inverting the pyramid" című könyv. Zseniális munka. Ajánlott mindenkinek, aki nem csak nézni, de érteni is szeretné a futballt.
Kapcsolódó cikkek

Futballforradalmak címen magyarul is elérhető a világ legcsodálatosabb futballkönyve – számol be az NST blog. Az angol szerző, Jonathan Wilson munkáját Mártha Bence és Hegedűs Henrik, az NST, a legszakmaibb magyar labdarúgó blog szerzőpárosa fordította.

A könyv tudást ad, de még inkább szemléletet. Képességet, hogy az, aki eddig csak nézte a meccseket immár lássa is, megértse az, mi miért történik a pályán, mivel a futball taktikájának globális fejlődését mutatja be némi kulturális kitekintéssel. Mindezt egyszerűen, közérthetően.

A fordítók szerint, ha az ember elolvassa “azonnal megváltozik a gondolkodásod a futballról, átértékelődik benned minden, amit eddig tudtál vagy tudni véltél”. Mi a magunk részéről kötelező olvasmánnyá tennénk valamennyi magyar labdarúgó edző számára! Nem csak azért hogy tanuljanak belőle, hanem, hogy ráébredjenek mi mindent nem tudnak még.

A könyv boltokban egyelőre nem elérhető, de előrendelni már lehet itt. A magyar változat az eredeti könyv átdolgozott, bővített kiadása, ami abban is különbözik az összes többitől, hogy a szerző külön előszót is írt hozzá.