Villámöngól Angliában, idegenben nyert a Tottenham

A londoni együttes a Stoke City otthonában nyert az angol labdarúgó-bajnokságban. Az Everton kétszer is a saját kapujába talált be.


Danny Rose-ék öröme
Fotó: Europress Fotóügynökség

A Premier League 36. fordulójának kora délutánján az Everton labdarúgócsapata nem várt, 2-0-s vereségbe szaladt bele a Southampton vendégeként (mind a két találat öngól volt, Alcaraz már az 54. másodperceben a saját kapujába bólintott!), így a Tottenham Hotspurnek megvolt a lehetősége arra, hogy csökkentse hátrányát a riválissal szemben. Ehhez azonban azt a Stoke Cityt kellett volna legyőzniük a fővárosiaknak, amely a legutóbbi hat hazai mérkőzéséből ötöt is megnyert, egyen pedig döntetlent játszott.

A Sarkantyúsok az első félidőben szereztek vezetést, Adebayor szólója után Rose fejelt mértani pontossággal a hálóba. A 62. percben tíz emberre fogyatkozott a Stoke, ám a hazaiaknak így is megvolt a lehetőségük az egyenlítésre, ám a helyzeteik kimaradtak, valamint a hajrában elmaradt egy jogosnak tűnő tizenegyes is. A Tottenham 1-0-ra nyert és három pontra megközelítette az Everton, egyszersmind kilenc pontra növelte előnyét a Manchester United előtt.

A West Bromwich Albion hazai környezetben győzte le 1-0-ra a West Ham Unitedet, a Swansea pedig 4-1-re verte az Aston Villát. A kiesés ellen menekülő Fulham nagy lehetőséget szalasztott el: a Falusiak már 2-0-ra vezettek, mégis csak ikszeltek a Hull Cityvel.

Eredmények – Premier League 36. forduló

Stoke City – Tottenham Hotspur 0-1 (0-1)
Gólszerző: Rose (33.)
Piros lap: Shawcross (52.)

Southampton – Everton 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Alcaraz (1. – öngól), Coleman (31. – öngól)

Fulham – Hull City 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Dejagah (55.), Amorebieta (58.) illetve Jelavic (75.), Long (87.)

Swansea – Aston Villa 4-1 (2-1)
Gólszerzők: Bony (10., 90+4. – 11-esből), Shelvey (26.), Hernandez (73.) illetve Agbonlahor (22.)

West Bromwich Albion – West Ham United 1-0 (1-0)
Gólszerző: Berahino (11.)

Videó – Rose fejesével nyert a Tottenham:

Videó – Villámöngól az Evertontól: