A Paks kitömte a Diósgyőrt

Bombameglepetést hozott az NB I. 26. fordulójának szombat esti mérkőzése: a paksiak 4-0-ra nyertek Miskolcon. Szeptember óta először diadalmaskodott a Paks a bajnokságban.

Miskolcon fogadta a dobogóra hajtó DVTK a forduló előtt utolsó előtti helyen álló Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában. Ugyan a papírforma előzetesen hazai sikert vetített előre, a Diósgyőrnek az első félidőben volt egy nyolcperces rövidzárlata, ez idő alatt Szabó, Bartha és Simon is betalált (utóbbi tizenegyesből), így a már a szünetre háromgólos előnybe kerültek a tolnaiak.

A második felvonás elején próbálkozott a szépítéssel a DVTK, de Könyves hamar lehűtötte a kedélyeket, ő az 57. percben köszönt be. A folytatásban a hazaiak egy keresztlécen csattanó lövést tudtak felmutatni, 0-4 lett a vége, a Paks nagy meglepetésre simán nyert és elmozdult a kiesőhelyről. A vendégek legutóbb szeptemberben, 18 fordulóval ezelőtt gyűjtötték be mind a három pontot.

Ha a vereség nem lenne elég a miskolciaknak, a szünetben agyrázkódás gyanújával le kellett cserélni Kádár Tamást, aki fontos láncszeme a DVTK védelmének.

Eredmény – OTP Bank Liga, 26. forduló

Miskolc, 3900 néző, v: Solymosi

DVTK – Paks 0-4 (0-3)

Diósgyőr: Rados – Vági, Vadász, Kádár (Debreceni, a szünetben), Husic – Gosztonyi, Nikházi (Bacsa, a szünetben), Elek, Barczi (Augusto, 61.) – Grumic, Futács

Paks:
Molnár – Heffler T., Kovács G., Fiola, Szabó J. – Könyves (Báló, 83.), Bori, Kecskés, Windecker, Bartha (Tököli, 85.) – Simon A. (Lázok, 78.)

Gólszerzők: Szabó J. (30.), Bartha (34.), Simon A. (38., 11-esből), Könyves (57.)

Sárga lap: Elek (56.), Vági (75.), illetve Windecker (44.), Könyves (61.), Kecskés (72.)