“Guardiola kell a Barcelonának”

Johan Cruyff, a katalánok korábbi legendás játékosa és edzője az El Mundónak adott interjújában beszélt a Barcelona jelenlegi vezetéséről, valamint arról is, hogy ki lenne a csapat számára az ideális edző.

A játékosként háromszoros aranylabdás holland szerint a korábbi Barca elnöknek, Joan Laportának – akivel jó viszonyt ápolt, szemben a jelenlegi vezetéssel – vissza kellene térnie, és az ő irányításával a klubnak meg kellene próbálnia visszacsábítani Pep Guardiolát a katalán együtteshez.

„Ha Laporta újra elnök lesz, megmondom majd neki, hogy a legjobb dolog amit tehet, hogy visszacsábítja Pepet, és mivel egy intelligens ember, ezért meg is tenné.”

Fotó: Europress Fotóügynökség

A 66 éves Cruyff így folytatta: „Olyan emberek döntenek akik nem értenek a futballhoz, nem a tréner irányít, hanem akik csak hasznot akarnak szerezni a klubból.”

A holland a korábbi elnököt, Laportát, valamint a korábban lemondó Sandro Rosellt és a helyébe lépő Josep Maria Bartomeut is összehasonlította.

„Laporta amikor elnök volt, hagyta dolgozni azokat, akik értenek ehhez a sporthoz. Txiki, Rijkaard és Guardiola is követtek el hibákat. Laporta elnökként megvédte őket és ez működött. Voltak nagyon jó és nagyon rossz pillanatok is, de összességében ez egy sikeres időszak volt.”