Beckham már megálmodta a miami stadiont

Az építészek és tanácsadók hosszas keresgélés után megtalálták David Beckham leendő labdarúgóklubjának otthonát, a stadion a Miami kikötőnél épülhetne fel.

Az angol sztárfutballista, aki tavaly tavasszal vonult vissza, hétfőn sajtótájékoztatón mutatta be az aréna látványtervét és elképzelt leendő helyét, s azt is elárulta, hogy minimum 21, maximum 35 ezer néző befogadására alkalmas létesítmény építésében gondolkoznak.

Az építészek elképzelései szerint nyitott stadion épülne a tengerhez közel, ahonnan az öbölre és a belváros körvonalaira lehetne rálátni. Az is elhangzott, hogy az aréna legkorábban 2018-ra lenne kész, így ha az új csapat már korábban csatlakozna a profi ligához, az MLS-hez, akkor addig más helyszínen kellene játszania mérkőzéseit.

Beckham hangsúlyozta, hogy az építkezést nem a lakosok adójából szeretnék finanszírozni, s a várostól ugyanannyi támogatást szeretnének kapni, mint amennyit Miami többi profi csapata kap. Hozzátette, kedden felkeresi a floridai törvényhozást, hogy pénzért lobbizzon – írja az MTI.