Guardiola elárulta, miért hagyta ott a Barcát

A spanyol tréner már nem tudta kellőképpen feltüzelni a játékosait.

A Barcelona vezetőedzői posztjáról 2012-ben távozó Pep Guardiola a katalán csapattal felépített egy korszakos csapatot, amit sokan csodáltak, ám az érem másik oldalán, a sikerek egyfajta „hozadékaként” megjelenő egyre kisebb sikeréhséget a katalán edző már nem tudta kezelni. Úgy érezte, nem tudja már tovább motiválni játékosait. A Barca hosszú távú szerződéseit mindig visszautasító, és csak rövidebb kontraktusokban gondolkodó edző két éve ezekkel a szavakkal búcsúzott: „Kimerültem, fel kell töltődnöm”.

Guardiola az ESPN-nek adott interjúban elmondta, a Chelsea ellen 3-2-es összesítéssel elbukott BL-elődöntő volt az a pont, ami megerősítette abban, hogy nem folytatja tovább a klubnál.

„Jobbak voltunk mint az ellenfelünk, de a második meccsen kaptunk egy elkerülhető gólt, és utána már tudtuk, hogy kiestünk. Nagyon fájó vereség volt számomra. Úgy éreztem, már nem vagyok képes feltüzelni a csapatomat, és ha erre nem vagy képes, akkor eljött az ideje annak, hogy továbbállj.”


Pep Guardiola sikert sikerre halmozott Barcelonában és erre Münchenben is minden esélye megvan
Fotó: Europress Fotóügynökség

A játékosként a legendás Johan Cruyff vezette csapat motorjaként BEK-et nyerő egykori középpályás elmondta, „a klub történetének legsikeresebb korszaka volt” és emiatt is később „egyre nehezebbé vált a játékosaim motiválása”.

Azzal kapcsolatban, hogy miért épp a Bayern Münchennél tért vissza Guardiola azt felelte, hogy egy Karl-Heinz Rummenigge és Uli Hoeness társaságában elfogyasztott kávé mellett hozta meg a döntést. Hozzátette, hogy a bajor együttes jelenlegi sikerességét akkor még nem lehetett előre látni.

A spanyol szakember a jelenlegi csapatával is a triplázásra hajt: a Bayern eddig veretlen a Bundesligában, kiejtette az Arsenalt a BL-ből és a Német Kupában is elődöntőt játszik. Ha Guardiola irányításával ebben a tempóban halad tovább a München, akkor ttalán még a Barcelona által elért 14 kupa is előbb-utóbb elérhető közelségbe kerülhet.