Szerb kapitány lehet a korábbi Vidi-játékos

A szerb lapértesülések szerint Aleksandar Stanojevic lesz az ország labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya.

A 40 esztendős szerb szakember, aki játszott korábban a többi közt a Partizan Belgrádban, játékos karrierjét pedig egy magyar együttesben, a Videotonban fejezte be 2003-ban, igen kapós lett mostanság. A napokban arról lehetett hallani, hogy a szerb és a kínai szövetség verseng a kegyeiért, az utóbbi két esztendőben Kínában dolgozó szakembert mind a két országban ki szeretnék nevezni szövetségi kapitánynak.

Szerb lapértesülések szerint nagyon úgy fest, hogy Szerbia nyerte a versenyfutást, amely már egy ideje bőszen kereste Sinisa Mihajlovic utódját. A szerb szövetség elnöke, Tomislav Karadzic szerint már közel az egyezség.


Úgy fest, hogy Aleksandar Stanojevic lesz a befutó Szerbiában
Fotó: Europress Fotóügynökség

Ugyanakkor nem Aleksandar Stanojevic volt az elsőszámú jelölt, de Mihajlovic jelenleg a Sampdoriánál dolgozik és macerás lenne az újbóli kinevezése, Dragan Stojkovic pedig köszönte szépen, de nem él a lehetőséggel. Így maradt a kalapban Stanojevic, aki a kínai munkák mellett dolgozott anno a válogatott mellett és irányította az U19-es válogatottat is.

Eddig hat szövetségi kapitánya volt független Szerbiának: Javier Clemente (2006-2007), Miroslav Dukic (2007-2008), Vladimir Petrovic (20102011), Radovan Curcic (2010-2012) és Sinisa Mihajlovic (2012-2013).