Mesés ajánlattal csábítja a Galata John Terryt

Az angol válogatott védőjének szerződése januárban jár le klubjában, a Chelseaben. Roberto Mancini a török bajnok edzője máris bejelentkezett érte.

Egyre nagyobb pénzt fordítanak Törökországban is a labdarúgásra. Roberto Mancini – aki bő egy hónapja vette át a Galatasaray irányítását – januári átigazolási listájának első helyén szerepel John Terry. Vele szeretné megerősíteni a török bajnok védelmét.

Isztambulban van mit a tejbe aprítani. Mancinit 3.5 millió eurós éves bérért szerződtették menet közben, amit jövőre megemelnek neki 4.5-re. Terrynek 150 ezer fontos heti bére van jelenleg a Chelseanél, ami azért nagyságrenddel több, de a jelek szerint ráígérnek erre.

Ami tény, a 33. évét taposó hátvéd a klubszabályzat szerint már csak egy-éves szerződést köthet, így meglehet, pályafutása végefelé már egy akár kevesebb bérrel kecsegtető, de hosszabbtávú kontraktussal is beérné. Ráadásul a török adójogszabályok enyhén szólva puhábbak az angolnál, ergo előfordulha, a kevesebb több lenne…

Minden esetre a Daily Mail híre szerint a törökök komolyan gondolják a szerződést és már a klub vezető testülete is foglalkozik az angol fizetéséhez szükséges források előteremtésével. Az viszont erősen kérdéses, hogy Terry maga mit gondol a dologról. A védő kimondottan jó kapcsolatot ápol Mourinhoval és ha a portugál edző számol vele, biztosan marad Londonban.