“Nem csodacsapat látogat Diósgyőrbe”

Szombaton Diósgyőr-Ferencváros rangadót rendeznek Miskolcon. A csapatokat telt ház várja.

A két gárda meccsére már napokkal ezelőtt elkapkodták az összes jegyet, így a diósgyőri arénában garantált a telt ház és a jó hangulat: 11 ezer néző buzdítja majd a két klubot.

Korábban már többen jósolgattak, ki nyerheti meg a találkozót, hiszen hiába a DVTK fantasztikus sorozata és a Fradi gyengélkedése az elmúlt hetekben, ezek semmit sem számítanak egy ilyen rangadón.

A hazaiak mestere, Tomislav Sivic viszont úgy gondolja, ez is csak egy találkozó lesz a sok közül, nem kell presztizsmeccsként kezelni.

Tisza lehet az egyik főszereplő
Fotó: MTI

“Szombaton sem szerezhetünk három pontnál többet. Nem egy csodacsapat látogat Diósgyőrbe, hanem egy hozzánk hasonló középcsapat ellen lépünk pályára. Ésszel kell játszani, nem szívvel, mert ezúttal az eredmény a legfontosabb. Be kell bizonyítani a pályán, hogy jelen pillanatban jobb csapat vagyunk, mint az FTC. Ez a mérkőzés arra is kiváló alkalmat nyújt, hogy felmérjük, hol járunk és mire vagyunk képesek” – vélekedett a tréner.

Ricardo Moniz viszont úgy véli, rendkívül magabiztos Diósgyőrrel találkozik a csapata.

“A DVTK az utóbbi időszakban nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Ezzel szemben áll az elmúlt heteinket jellemző hullámvölgy és teljesítménykényszer. Kizárólag saját magunkra kell koncentrálni, és így visszatalálni a helyes útra. Ha ezt sikerül megvalósítanunk, akkor a szurkolók egy pörgős, izgalmas, de mindkét csapat számára nehéz mérkőzést láthatnak majd” – nyilatkozta a holland tréner.

Tavaly 2-2-es döntetlent játszottak a csapatok Miskolcon, ám a találkozó után történtek mellett nem lehet elmenni: Ferencváros-szurkokókat provokáltak és késeltek meg a lefújás után.