Agüero volt a City nyerőembere Oroszországban

A Manchester City labdarúgócsapata argentin támadója duplájával nyert 2-1-re a CSZKA Moszkva vendégeként a Bajnokok Ligájában.

A D csoportban két fordulót követően a Manchester City és a CSZKA Moszkva is egy-egy győzelemmel és vereséggel, azaz három ponttal állt a két együttes szerdai ütközetét megelőzően. A moszkvai összecsapás fordulatos első félidőt hozott, a játékrész második fele volt igazán izgalmas: a hazaiak némiképp váratlanul megszerezték a vezetést, ám Sergio Agüero duplájával még a szünet előtt egyenlített a City. A vendégek második találata előtt a remek gólpasszt adó Alvaro Negredót kell dicsérni.


Amit az ellenfelek nem akarnak látni: Silva, Agüero és Negredo egy kupacban
Fotó: AFP

A 47. percben újra a moszkvai kapuban kötött ki a labda, azonban Negredo kézzel továbbította a játékszert a hálóba, így a találatot érvénytelenítették, a spanyol támadó pedig kapott egy sárga lapot. A CSZKA nem igazán találta a fogást ellenfelén , csak az utolsó pillanatokban, Honda révén volt egyenlítési lehetősége, de Hart egy nagy bravúrral mind a három pontot megmentette együttesének, 2-1-re nyert a City, amely korábban még sosem játszott orosz csapattal.

A manchesteriek így három pontra megléptek riválisuktól, amelyet hazai pályán fogadnak legközelebb. Fontos győzelem volt ez a továbbjutást érő helyekért folytatott küzdelemben, főleg a Bayern München eddigi formáját elnézve.

Eredmény – Bajnokok Ligája, D csoport, 3. forduló

CSZKA Moszkva – Manchester City 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Tosic (32.) illetve Agüero (34., 42.)

Videó – A meccs összefoglalója: