Rájár a rúd a Fradira – újabb botrány

Hogyan dolgozhatnak a Fradi Security tagjai között életellenes bűncselekmények miatt elítélt vagy azzal gyanúsított biztonsági őrök ? Ezt kérdezik Kubatov Gábor klubelnöktől.

Zagyva György Gyula, Jobbik képviselő szerint Kubatov Gábornak, a Ferencvárosi Torna Club elnökének felelnie kell erre a kérdésre.

A jobbikos képviselő emlékeztetett: évekkel korábban a Hajógyári szigeten egy fiatalember belefulladt a Dunába, ami miatt két biztonsági őrt gyanúsítottak meg. Egyikük – B. Ádám Ferenc – nyolc hónapot töltött előzetes fogvatartásban és bár már szabadlábon van, emberölés gyanúja miatt jelenleg is zajlik ellene eljárás.

Ennek ellenére a két héttel ezelőtti Ferencváros-Újpest (3-1) elsőosztályú labdarúgómérkőzésen a korábban meghalt fiatalember testvére felismerte B. Ádám Ferencet a Fradi Security ott dolgozó emberei között. Zagyva György Gyula fényképekkel igazolta állítását.

Kiemelte: a vonatkozó törvények szerint aki ellen két év, vagy ennél hosszabb tartalmú szabadságvesztéssel fenyegetett szándékos bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárás folyik, az az eljárás befejezéséig nem dolgozhat biztonsági őrként.