Pepe Reinát „kidobta” a Liverpool

Pepe Reina hosszú idő után eligazol a Liverpool csapatától. Egy levélben írta le gondolatait furcsa kölcsönadásáról

Ritka a mai sport világában, hogy egy labdarúgó ennyire tud rajongani a klubjáért. Pepe Reina ilyen. A spanyol kapus 2005-ben érkezett Angliába, nyolc év után, idén nyáron továbbáll – nem önszántából. Egy évre kölcsönbe igazol Olaszországba, a Nápolyhoz, de minden vágya, hogy jövőre visszatérjen a Liverpoolhoz.

A hálóőr levelében – melyet saját oldalán közölt – úgy fogalmaz, nyolc év alatt nagyon megszerette nem csak a klubot, hanem a várost is. Ma már tudja, milyen érzés Anglia legjobb csapatában játszani, annak ellenére, hogy nem nyertek sok trófeát. Kedvenc liverpooli pillanata az volt, amikor David Ngog gólt lőtt az ősi rivális Manchester Unitednek.

Reina leírta még, hogy nagyon csalódott, amiért a klub nem számol vele. Leginkább az dühítette fel, hogy a megkérdezése nélkül passzolták el új csapatának. Korábban arra kérte a gárda vezetőit, csak akkor fontolják meg az eladását, ha a Barcelona érdeklődik iránta. A világ- és Európa-bajnok portás megpróbálja mindenben a jót látni. Bízik benne, hogy régi mesterével, Rafael Benitezzel újra nagyszerű munkát fognak végezni, és egy év múlva újult erővel térhet vissza a Mersey folyó partjára.