A Vidi most megmutathatja, mire képes

Csütörtökön két magyar csapat sorsa is eldől az Európa Ligában: a Videoton Montenegróban, a Honvéd Budapesten lép pályára.

Elsőként a székesfehérváriak lépnek pályára, 17 óra 30 perctől Podgoricában játszanak a helyi Mladosttal. A Vidi minimális előnyt szerzett az odavágón, hazai környezetben csak 2-1-re nyert José Gomes csapata, igaz, a vendégek akkor a harmadik percben, büntetőből szerezték a góljukat, azon túl pedig nem jelentettek nagy veszélyt Tujvel kapujára.

Az az összecsapás hasonlított a Vidi tavaszára, Gomes érkezése óta ugyanis rendre a piros-kékek dolgoznak ki több helyzetet, ugyanakkor időnként nincs, aki ezeket be is rúgná. Eredetileg Nikolic Nemanja dolga lenne mindez, ám a csatár egy jó ideje hadilábon áll a gólszerzéssel, múlt héten is elpuskázott két nagyobb helyzetet, pedig, ha csak az egyik bemegy, máris kényelmesebb helyzetben lenne a csapata.

“Az otthon megszerzett egygólos előnyünk nem elég a továbbjutáshoz. Azt a mérkőzést már kibeszéltük a játékosokkal, mostanra viszont tovább is lapoztunk. A mostani egy teljesen más mérkőzés lesz minden szempontból. Meg fogjuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek, még egy olyan csapat ellen is, mint a Mladost, amely rendkívül egységes, és pont az egységességükben, és a rájuk jellemző óriási csapatszellemben van az erejük. Talán mondanom sem kell, hogy mennyire nehéz mérkőzés lesz a holnapi” – mondta José Gomes.


Vinicius szerezte az első gólt
Fotó: MTI

Este 20 óra 30 perctől a Honvéd fogadja a szintén montenegrói Celik Niksicet, a kispestiek pedig gyakorlatilag hátra is dőlhetnek, az idegenbeli 4-1-es sikert követően ugyanis kisebbfajta csoda kellene, hogy ne jusson tovább az együttes a második körbe.

Az biztos, hogy Marco Rossi nem játszatja majd Ivancsics Gellértet és Tchami Hervet, ugyanis a klub csütörtöki közleménye szerint mind a két játékost szabadlistára tették. Az olasz szakember egyébként jobb játékot vár övéitől és kijelentette, hogy két olyan futballista is szerephez jut, akik eddig kevesebbet játszottak.

“Továbbra is visszafogottak vagyunk, mert veszélyes dolog az Európa Liga. Ezt éppen a Mladost Podgorica Videoton elleni példája mutatja a legjobban, hiszen mindenki úgy gondolta, hogy mi játszunk az erősebb montenegrói csapattal. Egy esélytelenebbnek tartott gárda kifog egy jó napot, az esélyesebb egy rosszat és már kész a baj” – mondta George F. Hemingway.

Ahhoz, hogy a Honvéd kiessen, egy nagyon rossz napot kellene kifognia a fővárosiaknak.