Műtét várhat a magyar bajnok játékosára

A Győri ETO FC futballistájára, Dudás Ádámra újabb kihagyás várhat, miután kiújult korábbi sérülése.

A magyar bajnok labdarúgó, Dudás Ádám, aki az U20-as válogatottal korábban bronzérmet szerzett, most ismét komoly kihívás elé néz, hiszen korábbi sérülése idén is hátráltatja.

Decemberben lágyéksérvvel műtöttek, ami után azt gondoltam, minden rendben” – közölte a 24 éves játékos a kisalfold.hu-val. „Egy hónap múlva azonban újra előjöttek a panaszok. A combközelítőm és hasfalam fájt nagyon. Annyira, hogy edzeni sem tudtam. Fájdalomcsillapítókat szedtem, ami kicsit segített, de csupán átmenetileg lett jobb a helyzet. Bíztam benne, hogy a felkészülést rendben elkezdhetem, ám már az első edzésen jelzett a lábam.”

Dudás, a sérülésével nem képes a további magas szintű sportra, ezért elképzelhető, hogy újabb műtét vár rá, és emiatt több hónapos kényszerpihenő várhat rá.

Pontosan még nem lehet tudni, mi okozza a bajt, valószínű a szeméremcsontom gyulladt be. Ami biztos, még egy alapos orvosi vizsgálat vár rám, ami után eldől, hogy meg kell-e újra műteni” – tette hozzá.

A focistának azért is lenne különösen fájó a kihagyás, mert csapata idén a Bajnokok Ligájában is érdekelt és egy ilyen rangos torna nem mindennapi lehetőség lenne számára. A magyar bajnokságban a Győri ETO július 27-én a Diósgyőr ellen kezd.