Megérkezett: Guardiolát bemutatták Münchenben

Az FC Barcelonát korábban négy éven át irányító, és a csapattal rengeteg trófeát nyerő menedzser most újabb kihívások elé néz és bizonyíthatja rátermettségét a bajoroknál is. Immáron hivatalosan is bemutatták a nagyközönségnek.

A New Yorkban töltött szabadsága után a fiatal edző visszatért a futballhoz, és hétfőn be is mutatták a német bajnoki címvédő egyesületnél.

„Készen állok. A Barcelonában töltött éveim csodálatosak voltak, de szükségem volt új kihívásokra, és a Bayern München megadta nekem ezt a lehetőséget. Felkészültem, hogy a legjobb formámat nyújtsam a csapatnál, és mindent megteszek, hogy a szurkolók büszkék legyenek rám és a csapatra ebben az új érában is.”


Fotó: MTI / EPA

A kérdésre, hogy miért éppen a német alakulatot választotta, annak ellenére, hogy nagyszerű lehetőségei lehettek volna Angliában vagy más erős bajnokság csapatainál, a következőt válaszolta: „A Bayern Münchent a csapat történelme és a játékosai miatt választottam. Ez egy nagyon masszív klub, beleértve az igazgatókat és a csapat döntéshozóit is. Ők hívtak, én pedig itt vagyok.”

Arról, hogy hogyan helyettesíti majd a csapattal triplázó Juup Heycknesst, a következőket mondta: „Ezzel a ténnyel meg kell barátkoznom. Ha egy ilyen nagy klubnál vezetői posztot töltesz be, mindig nagy lesz rajtad a nyomás. Rajtam is van nyomás, de én ezt elfogadom és céltudatosan állok neki a feladatnak. Hiszen ezért is lettem menedzser.”

Guardiola arról is beszélt, hogy általában az új edzők feladata, hogy a csapatot kihúzza a hullámvölgyből, ám most kissé más a helyzet. Igyekszik minél jobban megértetni magát a helyiekkel a könnyebb beilleszkedés érdekében. A dolog pikantériája, hogy Pep, míg Amerikában tartózkodott, egy Borussia Dortmund-szurkoló hölgytől tanulta a német nyelv szépségeit.

Pep őrült módjára tanul” – nyilatkozta testvére és egyben menedzsere, Pere Guardiola.