Böde, Pintér, Kassai – az év legjei az NB I.-ben

A Magyar Labdarúgó Szövetség szezonzáró gáláján a Ferencváros labdarúgója vehette át az év legjobbjának járó kitüntetést.

A Paksról a Ferencvároshoz igazoló támadó 17 találattal segítette csapatát, nem rajta múlt, hogy a zöld-fehérek végül lecsúsztak a dobogóról, és az ötödik helyen zárták a pontvadászatot. Böde Dániel a debreceni gólkirályt, Adamo Coulibalyt és a Győrrel bajnok Varga Rolandot előzte meg.


Fotó: MTI

A szavazáson az NB I-es csapatok vezetőedzői, csapatkapitányai, legidősebb és legfiatalabb játékosai, valamint a válogatott szakmai stábjának tagjai vettek részt.

A győri Pintér Attila lett a szezon legjobb edzője, a szombathelyi Radó Andrást választották az idény felfedezettjének, Kassai Viktor lett a legjobb játékvezető, Pádár Anita a legjobb női focista (ő különdíjat is kapott, mint a legtöbb válogatottsággal bíró magyar futballista), Csányi Diána pedig a szezon női felfedezettje. Az MTK kapta a fair play-díjat.

A szurkolók szavazatai alapján a ferencvárosi Somalia lőtte az év gólját. A Fradi légiósa az Újpest elleni rangadón zörgette meg távolról a hálót. Egy másik közönségdíjat is kiosztottak, Kabát Pétert választották a legjobb magyar játékosnak.

Videó – Somalia gólja: