A Mezőkövesd követte a Felcsútot az élvonalba

Újabb újonc csapat jutott fel a labdarúgó NB I.-be. Véber György kisebbfajta csodát tett.

Lemaradt a Vasas az élvonalba jutásról, a labdarúgó NB II. Keleti csoportjából Véber György csapata, a Mezőkövesd-Zsóry jutott az első osztályba, mert megnyerte a bajnokságot.

Az utolsó forduló előtt már tudni lehetett, hogy ez bekövetkezik, legalábbis nagy csoda kellett volna a nagyarányú mezőkövesdi vereséghez és a gólzáporos Vasas-sikerhez a Honvéd II otthonában.

A Békéscsaba hiába érte be a kizárt Vác elleni biztos 3-0-s megállapított eredménnyel a két nagy riválist, mindkét csapattól kikapott a bajnokságban, így kiszállt a versenyfutásból.


Fotó: boon.hu

A Mezőkövesd az utolsó körben a Ferencváros második csapatához látogatott, és bár hátrányba került, még az első félidőben kiegyenlített. Sőt, a második játékrészben emberelőnybe került, 11-est kapott, azt be is lőtte, és az előnyt még két góllal megtoldotta (1-4). Hiába nyert a Vasas a Honvéd II otthonában, az aranyérmes a Mezőkövesd-Zsóry FC lett.

A csapat elnöke egyébként Tállai András, a város korábbi polgármestere, aki a Belügyminisztérium államtitkára (ezen posztja miatt mondott le a városvezetői feladatairól). Korábban azt mondta, ha a csapat NB I.-be jut, megteremtik (főleg a TAO-pénzekből) annak feltételeit, hogy a meccseket a saját pályáján játsszák a kövesdiek a legmagasabb osztályban.

Az már korábban eldőlt, hogy a Nyugati csoportból a felcsúti Puskás Akadémia együttese jut fel az első osztályba.

Eredmények – labdarúgó NB II., 30. forduló:

Ferencváros II – Mezőkövesd 1-4
Budapest MFA – Vasas 0-2

A bajnokság végeredménye:

1. Mezőkövesd 58 pont
2. Vasas 55 pont
3. Békéscsaba 55 pont