Összejött a német döntő, irány a Wembley

A Bajnokok Ligája-elődöntőjében a Bayern München hét gólt lőtt a Barcelonának, miközben a katalánok egyszer sem találtak a kapuba.

Nehéz mit írni egy olyan párharcról, amelyben az egyik csapat brilliánsan focizik, pontosabbnál pontosabb labdákat ad, és szép gólokat szerez, míg a másik fél vezére nélkül – mert az odavágón Messit levették a pályáról a németek, így szinte mintha ott sem lett volna, most pedig sérülés miatt nem lehetett a gyepen -, ötlettelenül focizik.

A szerdai mérkőzés előtt nem is volt kérdés, hogy a németek továbbjutása veszélyben van-e, hiszen a katalánok bármennyire is jók, legalább négy gólt kellett volna szerezniük a Camp Nouban. Ez nem jött össze Iniestáéknak, hiszen egyszer sem vették be Neuer kapuját, a Bayern ellenben háromszor is.


Fotó: AFP

Előbb Robben tekert szépen a hálóba, majd Piqué öngóljával már 0-2-t mutatott az eredményjelző. A végeredményt Müller fejese állította be, így a Bayern végül 7-0-val jutott be a fináléba.

A május 25-i döntőben így Bayern München-Borussia Dortmund mérkőzést játszanak majd, vagyis két német csapat dönti el, ki Európa legjobbja. A négy nagy bajnokságból három már adott házi döntőt a BL-be, hiszen az 1999-2000-es szezonban Real Madrid-Valencia, 2002-2003-ban Milan-Juventus, míg a 2007-2008-as idényben Manchester United-Chelsea volt a párosítás.

Eredmény – Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

FC Barcelona – Bayern München 0-3 (0-0)
Gólszerző:
Robben (49.), Piqué (72.-öngól), Müller (78.)

Barcelona: Valdes – Adriano, Bartra (Montoya, 87.), Piqué, Dani Alves – Iniesta (Thiago Alcantara, 64.), Song, Xavi (Sanchez, 55.) – Pedro, Fabregas, David Villa. Vezetőedző: Tito Vilanova. 

Bayern München: Neuer – Alaba, Van Buyten, Boateng, Lahm (rafinha, 77.) – Schweinsteiger (Luzi Gustavo, 66.), Javi Martinez (Timoschuk, 75.) – Ribery, Müller, Robben – Mandzukic. Vezetőedző: Jupp Heynckes.

Sárga lap: Dani Alves (45.) illetve Robben (32.)

 

Vége a mérkőzésnek. 7-0-val jutott döntőbe a Bayern München.

2. FÉLIDŐ

90. PERC: A Barcelona minden bizonnyal rúgott gól nélkül esik ki, míg a Bayern a párharcben hétszer is betalált. Ez már kivégzés.

85. PERC: Fabregas szép cselekkel indult meg, majd Villa lőtt, de pont Neuer kezébe.

81. PERC: Próbálkoznak a hazaiak, hogy ne rúgott gól nélkül essenek ki.

78. PERC: EZ MÁR NAGYON CSÚNYA… 0-3! Ribery lefutotta az emberét, majd átívelt a hosszúra, ahol Thomas Müller érkezett és Adrianóval, valamint Bartrával a nyakán is a kapuba fejelt.

76. PERC: A katalánok már nagyon szeretnék, hogy vége legyen a meccsnek.

72. PERC: VÉGLEG ELDŐLT!!! 0-2!!! Ribery középre tett egy labdát, amit Piqué nemes egyszerűséggel saját kapujába vágott be. Persze mögötte érkezett Mandzukic, tehát ha nem a védő, akkor ő passzolta volna be a játékszert a hálóba.

71. PERC: A gól rosszat tett a mérkőzésnek, hiszen így már egyik fél sem akar igazán küzdeni.

69. PERC: A Barcelonának szemmel láthatóan nincs már kedve focizni, de ez érthető is.

62. PERC: A Barcelona taktikája Messi nélkül nem működik, ez már világos. Már csak 28 perc, és kijelenthetjük, összejött a német házi döntő a BL-ben. A pályán egyébként semmi sem történik.

58. PERC: A németek tartják a labdát, nekik nem sürgős.

55. PERC: Majdnem ott volt a második is, de Ribery passza után Robben nem találta el a kaput.

53. PERC: Úgy tűnik, Messi már nem száll be a meccsbe. Fölösleges lenne kockáztatnia, hiszen hat gólt ez a Barcelona ma este nem szerez.

49. PERC: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLL!!! VEZET A BAYERN MÜNCHEN! Robben remek labdát kapott saját térfeléről, majd a tizenhatoson belül csinált egy cselt Adriano mellett, és ballal a kapuba tekert. 0-1! A Barcelonának így már hat gól kellene a továbbjutáshoz…

48. PERC: Robben szabadrúgása Müllert kereste, de Valdes remekül jött ki a kapujából.

47. PERC: Jól indultak meg a pirosmezesek, de Müller elhagyta a labdát.

46. PERC: A hazaiak kezdték a második 45 percet. Vélhetően idén ez lesz az utolsó félidejük a BL-ben.

Nem lesz csere a szünetben, tehát Lionel Messi továbbra is a padról nézi majd a társakat.

45. PERC: Vége az első félidőnek. A Barca nem játszik rosszul, de kevés a komoly ziccer, így 45 percük van a hazaiaknak arra, hogy négy gólt szerezzenek.

42. PERC: Közeledik a félidő vége, egyre sürgetőbb lesz a dolog a Barcelonának.

38. PERC: Megint a németek irányítanak, komoly helyzet nélkül. A kapusoknak azért olyan komoly feladatuk még nem volt.

35. PERC: Most Song lépett bele Robben lövésébe. Gyors támadásokkal veszélyeztet a Bayern.

32. PERC: Kezd magára találni a Barcelona, egyre többször kerülnek helyzetbe.

27. PERC: Dani Alves beadása végül Xavit találta meg, ő pedig félfordulatból lőtt. Fölé.

26. PERC: Piqué tartja meccsben a Barcát, most is utolsó emberként tudott felszabadítani.

24. PERC: Na egy szép hazai lövés! Pedro kínálta rá jó messziről, Neuernek ujjheggyel kellett védenie.

22. PERC: Nagy helyzet a Bayern előtt, de Müller a lövés pillanatában hibázott, így Valdesnek nem volt dolga. Ha a Barcelona nem tud gólt szerezni az első félidőben, komoly bajba kerülhet.

19. PERC: Eddig nagyon hatékony a német védelem, szinte minden hazai labdát lekapcsolnak.

15. PERC: Dani Alves a tizenhatoson belül találta magát, de a centerezése nem volt pontos.

13. PERC: Ismét Robben csinálta meg a helyzetet, Müller viszont nem tudott lőni. A Bayern nagyon szép focit játszik, a Barcelona viszont csak keresi a labdát.

12. PERC: Az első veszélyes lehetőség: Robben saját térfeléről startolt rá egy hosszan előrevágott labdára, de lőni nem tudott, hiszen az egyik védő visszaért vele.

10. PERC: Bartra fejelhetett, de méterekkel fölé, mellé.

9. PERC: Schweinsteiger szabadrúgása után Müller esett el a tizenhatoson belül, de nem történt szabálytalanság.

7. PERC: Nem tudja érvényesíteni az akaratát a Barcelona, bár Villa most összehozott egy helyzetet.

5. PERC: Egyelőre többet van a vendégeknél a labda.

3. PERC: A Bayern teljesen feltolta a védelmét a félpálya közepére. A pirosmezesek azonnal letámadtak, bajban lesz így a Barcelona.

1. PERC: A németek kezdték a találkozót. Pirosban a Bayern, gránátvörös-kékben a Barca.

Statisztika a BL-ből: a Barcelona 11 meccsen idén 18 gólt szerzett, vagyis ez 1,64-es gólátlag. Tehát 55 percenként találtak be a katalánok, vagyis hogy ledogozzák hátrányukat, két és fél mérkőzésnek kellene eltelnie…

Parádés, egész stadionos élőképpel készültek a katalán szurkolók a mai mérkőzésre. Lionel Messi egyébként nincs a kezdőben, korábbi sérülése miatt ugyanis nem teljesen egészséges. Így még nehezebb dolguk lesz a hazaiaknak.

Előzetes: A Barcelonának még mindig lenne esélye a döntőbe jutásra, ha a katalánok nem játszanak olyan pocsékul az Allianz Arénában, mint ahogy tették azt a múlt héten. Ugyanis szinte helyzetük sem volt, és közel 70 percet kellett várni az első kaput eltaláló lövésre. Lionel Messit teljesen kivették a bajorok a játékból, ennek pedig az lett az eredménye, hogy a Barca teljesen ötlettelenül focizott.

Így simán nyert 4-0-ra a Bayern. A lecke tehát fel van adva a katalánoknak, a betonbiztosan védekező németek ellen kellene minimum négy gólt szerezniük úgy, hogy közben egyet sem kapnak.

Kedden este egy másik német-spanyol csata már véget ért: a Borussia Dortmund bár kikapott Madridban, de összesítésben 4-3-al a sárga-feketék jutottak be a döntőbe.

Ahhoz, hogy idén német házi döntő legyen a Bajnokok Ligájában – korábban volt már spanyol, olasz és angol finálé is -, a bajoroknak vélhetően elég lenne egy gólt szerezniük, ugyanis akkor már nem elég a négy, sem az öt a Barcelonának: Messiéknek ebben az esetben hatot kell vágniuk.