Real Madrid: irány a 10.

Jose Mourinho kedd este egy lépéssel közelebb kerülhet az áhított cél, saját maga 3., míg a Királyi Gárda 10. BL serlegéhez.

A Bajnokok Ligája kedd esti két mérkőzéséből a madridiaké mindenképp érdekesebbnek ígérkezik – annak ellenére, hogy a Real Madrid háromgólos előnnyel várja a Galatasaray otthonában sorra kerülő visszavágót. “Kemény találkozó lesz, még nem biztosítottuk be a továbbjutásunkat. A három gól persze nagy előny, de csak akkor nyugodhatunk meg, ha idegenben is szerzünk egyet” – mondta Cristiano Ronaldo, aki kilenc találattal vezeti a BL góllövőlistáját.

Jose Mourinho és csapata hétfő este már Isztambulban edzett.
A portugálnak láthatóan az okoz csak gondot, a két kapus közül Casillast (balra) vagy (Lopezt) jelölje a kezdőbe.
Fotó: AFP

CR7 és edzője, a portugál Jose Mourinho között röpke párhuzamként húzható az a tény, hogy egyes információk szerint nyártól már egyikük sem Madridban keresi kenyerét, ennek ellenére nyilvánvalóan mindketten “ezerrel” hajtanak majd a végső célért, a Real Madrid 10. BL serlegéért. Mourinhonak ez három különböző csapattal (Porto, Inter) a 3. lehetne karrierje során, amivel valóban a legnagyobb lehetne.

A portugál tréner, ahogy szokott visszafogottan nagyképűen nyilatkozott a hétfő esti sajtótájékoztatón. “Ha rúgunk egy gól, már ötöt kell rúgjanak a törökök. Ismerve Fatih Terim fanatizmusát, szakértelmét biztos vagyok benne, a Galatasaray megpróbálja a a lehetetlent. Végül is a labdarúgásban történtek már csodák, miért ne álmodozhatnának? – foglalta össze várakozását a “Speciel One”.

Szó se róla, a madridistáknak van mire optimistának lenniük. Ha az első meccs eredménye nem lenne elég tegyük hozzá gyorsan, a Galata legjobb csatára, Burak Yilmaz eltiltás miatt nem léphet pályára.

BL, negyeddöntő, visszavágók, keddi program

Galatasaray (török)-Real Madrid (spanyol) 20.45 TV: sport1
A várható kezdőcsapatok:
Galatasaray:
Muslera – Eboue, Kaya, Riera, Amrabat – Sneijder, Felipe Melo, Inan, Ham. Altintop – Bulut, Didier Drogba
Real Madrid:
Diego Lopez – Arbeloa, Varane, Pepe, Coentrao – Khedira, Modric – Di Maria, Özil, Ronaldo – Benzema

Borussia Dortmund (német)-Málaga (spanyol) 20.45 TV: Digi Sport
A várható kezdőcsapatok:
Borussia Dortmund:
Weidenfeller – Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer – Gündogan, Bender – Grosskreutz, Götze, Reus – Lewandowski
Málaga:
Caballero – Jesus Gamez, Lugano, Demichelis, Antunes – Toulalan, Camacho – Joaquin, Julio Baptista, Isco – Saviola