Pato és Ronaldinho újra a válogatottban

Luiz Felipe Scolari, a brazil válogatott szövetségi kapitánya csak otthon futballozó játékosokat hívott be Bolívia ellen.

Ronaldinho az angolok ellen kijátszotta magát a csapatból
Fotó: AFP

Szombaton a brazil együttes Bolíviában játszik jótékonysági mérkőzést. A találkozó bevételével szeretnék segíteni Kevin Espada családját. A bolíviai San José 14 éves drukkere a brazil Corinthians elleni Libertadores-kupameccsen veszítette életét februárban, egy pirotechnikai eszköz szétroncsolta a koponyáját.

A brazilok egy 18 fős kerettel utaznak el a szombati mérkőzésre, a játékosok egytől-egyig a brazil pontvadászatból érkeznek. A fiatal sztárok, mint Neymar és Leandro Damiao mellett újabb bizonyítási lehetőséget kap Ronaldinho, illetve Alexandre Pato.

Ronaldinho az angolok elleni barátságos mérkőzést követően került ki a keretből, a szigetországiak elleni meccse nem sikerült túl fényesre, ráadásul egy büntetőt is kihagyott a Wembley-ben. Az olaszok és az oroszok ellen Kaká helyettesítette őt.

Pato még régebb óta nem játszott a csapatban, őt legutóbb Scolari elődje, Mano Menezes hívta be a válogatottba még augusztusban, a svédek ellen.

A brazil válogatott kerete

Kapusok: Matheus Vidotto (Corinthians), Jefferson (Botafogo)

Védők: Douglas Santos (Nautico), Andre Santos (Gremio), Rever (Atletico Mineiro), Doria (Botafogo), Dede (Vasco)

Középpályások: Jean (Fluminense), Arouca (Santos), Ralf (Corinthians), Paulinho (Corinthians), Jadson (Sao Paulo)

Csatárok: Neymar (Santos), Leandro Damiao (Internacional), Leandro (Palmeiras), Ronaldinho (Atletico Mineiro), Alexandro Pato (Corinthians), Osvaldo (Sao Paulo)