Méretes bombagól és a spori volt a City veszte

A címvédő Manchester City közel fél órát emberelőnyben játszva kapott ki 2-0-ra az Everton otthonában az angol labdarúgó-bajnokságban. A vendégek egy elmaradt tizenegyes miatt reklamálhatnak – joggal.

A Manchester City esélye a címvédésre minimálisra csökkent, így Roberto Mancini együttesének már főleg azért kell hajtania minden fordulóban, hogy az üldözők el ne vegyék a csapattól a második helyet. Szombaton, kora délután ugyanakkor homokszem került a gépezetbe, a kissé súlytalan Égszínkékek ugyanis kikaptak Liverpoolban, az Everton vendégeként.

Ehhez persze azért kellett a többi közt Ján Mucha, a hazaiak szlovák hálóőre is, akit a cserepadról szedtek elő az utóbbi hetekben Tim Howard sérülése miatt. Két bajnokival a háta mögött nem gondolnánk, hogy a szurkolók nótákat írtak volna róla eddig, azonban a szombati teljesítményével rászolgált pár rímre, főleg a második félidőben mutatott be nagy bravúrokat.

Az Everton 2-0-s győzelmének Leon Osman ágyazott meg, az angol középpályás még az első félidőben, nagyjából 25 méterről lőtt gyönyörű gólt a tehetetlen Joe Hart kapujába. A hazaiak még azt is elbírták, hogy Pienaar kiállítása miatt közel fél órán át emberhátrányban játszottak, sőt, a csereként beálló Jelavic az utolsó percben biztosította be a három pontot egy kontra végén.

A hajrában ugyanakkor egy jogos büntetőtől fosztotta meg a játékvezető a Cityt, Fellaini egyértelműen a tizenhatoson belül kezezett, ehelyett csak szabadrúgással jöhetett a Manchester… Hatalmas játékvezetői tévedés volt.

Osman egyébként jubilált az összecsapáson, ez volt profi pályafutása 300. tétmérkőzése. Rendesen megünnepelte.

Eredmény – Premier League, 30. forduló
Everton – Manchester City 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Osman (32.), Jelavic (90+3.)
Piros lap: Pienaar (61.)