Wenger: Nagyon közel voltunk a csodához

Majdnem véghezvitte a páratlan bravúrt az Arsenal a Bajnokok Ligájában, de végül csak 2-0-ra nyert a Bayern otthonában és kiesett.

Arteta és Robben, utóbbi a végén ügyesen húzta az időt Fotó: AFP

Ahogyan arról beszámoltunk, a londoniak Giroud és Gervinho góljával 2-0-ra nyertek a Bayern München otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Ez kevésnek bizonyult az üdvösséghez, ugyanis az odavágót a németek 3-1-re megnyerték az Emirates Stadionban, így idegenben lőtt több góllal bejutottak a nyolc közé. MIndez azt jelenti, hogy 17 év után nincs angol csapat a negyeddöntőben. A Chelsea és a Manchester City még a csoportkör után kiesett, a Manchester Unitedet pedig a Real Madrid búcsúztatta.

“Nagyon kritikusan kell elemeznünk a mérkőzést. A korai gólt kereste az Arsenal és ez össze is jött nekik. A találkozó folyamán nekünk voltak a nagyobb helyzeteink, de nem voltunk olyan nyugodtak, higgadtak, mint ahogy általában.

Nagy pofont kaptunk, ez egy figyelmeztetés számunkra. Még semmit sem nyertünk ebben az idényben. Továbbra is keményen kell dolgoznunk, hogy elérjük a célunkat. Nem tudtuk irányítani a játékot az Arsenal ellen, nem voltunk elsöprőek, nem voltunk elég agresszívek” – értékelt a találkozó után Jupp Heynckes, a Bayern München szakvezetője, aki fantasztikusnak nevezte Arjen Robben teljesítményét, és a sorsolás alkalmával szeretné elkerülni a Dortmundot.

“Nagyon közel álltunk a meglepetéshez. Az utolsó 20 percben azonban Giroud, Gervinho és Cazorla is kihagyta a helyzetét. A játékosaim mentalitása és hozzáállása példaértékű volt, de sajnos az első meccsen nem kellett volna a harmadik gólt bekapnunk. Ha az nincs, talán tovább is léphettünk volna.

Szégyen, hogy kiestünk a 16 között, de a teljesítmény, a védekezésünk megfelelő volt. Sokszor eladtuk a labdát, amikor nem kellett volna, de összességében elégedett vagyok a srácokkal. A következő meccsre figyelünk már, megpróbáljuk szépen befejezni a szezont.

Mindig rossz búcsúzni a BL-től, de sokat tanultunk, és hiszem azt, hogy jövőre is itt leszünk” – így Arsene Wenger, aki arra utalt utolsó félmondatával, hogy az Ágyúsok jelenleg csak az 5. helyen állnak a tabellán, és a BL-selejtezőhöz meg kell csípni a negyedik pozíciót.