Kicsit sem unalmas 0-0 Kecskeméten

Az OTP Bank Liga 18. fordulójában a címvédő Debrecen meglepetésre gólnélküli döntetlent játszott a Kecskemét ellen.

A naptár szerinti első tavaszi fordulóban a bajnoki tabella harmadik helyezettje, a címvédő Debrecen látogatott a kiesés elől menekülő Kecskemét otthonába. A vendégeknél egy fontos név maradt ki az utazó keretből, hiszen Kondás Elemér otthon hagyta Adamo Coulibalyt gyenge formája miatt, míg a hazaiaknál Rajczi Péter most mutatkozott be az NB I.-ben.

Az első félidő jó iramot, lüktető játékot és sok helyzetet hozott, de gól nem született, pedig mindkét együttesnek voltak komoly lehetőségei. A Loki játszott ugyan fölényben, ennek ellenére nem tudtak dominálni a szünetig, ráadásul a kecskeméti kapuban Antal remek napot fogott ki.

A fordulást követően is nyíltsisakos volt a küzdelem, hol egyik, hol másik kapu forgott veszélyben, a lilák játéka is feljavult, sőt, az irányítást is átvették, ám a hajrára megint a DVSC okozott kellemetlen pillanatokat a hazai publikumnak. Gól azonban nem született, így a döntetlennel a Debrecen maradt a harmadik, míg a KTE a 12. helyre ugrott előre.

Eredmény – OTP Bank Liga, 18. forduló
Kecskeméti TE – Debreceni VSC 0-0
Kecskemét, Széktói-stadion, 3000 néző, vezette: Vad II

KTE: Antal – Koszó, Vaskó, Forró, Póti – Patvaros, Vukasovic, Bertus (Savic, 74.), Pekár (Diaz 82.) – Rajczi (Yannick, 64.), Burgos Vezetőedző: Horváth Ferenc.

DVSC: Verpecz – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Bódi, Ramos, Czvitkovics, Szakály (Ferenczi J., 75.) – Rezes (Rezes 82.), Pölöskey (Szécsi M., 64.) Vezetőedző: Kondás Elemér.

Sárga lap: Póti (32.), Patvaros (78.), illetve Simac (68.), Nagy Z. (70.), Ramos (72.)