Mario Balotelli nem ült fel a provokációnak

Az AC Milan labdarúgóját rasszista megnyilvánulásokkal ingerelték korábbi csapata, az Internazionale szurkolói vasárnap este, az olasz bajnokság 26. fordulójának rangadóján.

Az AC Milan sokáig vezetett az Inter ellen az olasz labdarúgó-bajnokságban, de a csereként beálló Schelotto pontot mentett az Internek az olasz bajnokság vasárnap esti csúcsrangadóján. De nem csak a játékról szólt a meccs.

Az 1-1-re végződött találkozón a Inter drukkerei folyamatosan kifütyülték a 2006-tól 2010 nyaráig klubjuknál szerepelt csatárt, s közben banán alakú léggömböket lengettek. Az olasz válogatottal Európa-bajnoki ezüstérmes, botrányairól is elhíresült futballista ugyanakkor nem ült fel a provokációnak, kiválóan játszott, lövéseit, fejesét követően többször is csak Samir Handanovic kapus bravúrjának köszönhetően kerülte el az Inter a gólt, s csak a második félidőben reagált a sértésekre: mutatóujját a szája elé tartva „kért csendet” a kék-feketék szimpatizánsaitól.

„Balotelli remekül kezelte a helyzetet – dicsérte a Manchester Citytől januárban szerződtetett játékosát a mérkőzés után Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője. – Azt sajnálom csak, hogy nem sikerült gólt szereznie. Nem szabad elfelejteni, hogy mindössze 22 éves, ráadásul volt csapata ellen játszott, így biztosan nagy volt rajta a nyomás.”
A döntetlennel a Milan 45 ponttal a harmadik, míg az Inter 44 pontjával az ötödik a tabellán.