Allegri: Most már az Interre kell figyelnünk

A Milan nyolc év után verte meg a Barcelonát és nagy előnyhöz jutott a Bajnokok Ligájában, de az olaszok edzője már előretekint.

A Bajnokok Ligája történetének két legeredményesebb csapata találkozott egymással Milánóban szerda este. A Barcelona 2004. október 20-án kapott ki utoljára a Milantól, és most is sokkal esélyesebbnek tűnt ellenfelénél.

Csakhogy a 90 perc alaposan rácáfolt az előzetes várakozásokra, ugyanis bár a Barcelona többet támadott a mérkőzésen, semmi jelét nem adta annak a kreatív játéknak, amelyre képes, a hazaiak tökéletesen védekeztek. Ráadásul bátran támadtak, ezzel meglepték a katalánokat, akik kétszer is fejet kellett, hogy hajtsanak.

Kevin Prince Boateng és Muntari találatával a Milan 2-0-s előnyt szerzett a március 12-i visszavágóra. Hogy kéz volt-e az első találat előtt, ITT meg lehet tekinteni, IDE KATTINTVA pedig Mario Balotelli örömködéséről lehet rövid felvételt látni.

“Nagyszerű mérkőzésen vagyunk túl. Tudtuk, hogy a Barcelona nagyon szereti tartani a labdát, de mindvégig kontrolláltuk a játékot, nem vesztettük el a koncentrációt. Az első félidőben több helyzetet is kidolgoztunk, de sajnos asz utolsó passzok nem sikerültek. Összességében nagyon elégedettek lehetünk, de most már az Inter elleni hlétvégi derbire kell koncentrálnunk” – értékelt Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője.

“A visszavágó teljesen más lesz, nagyon nehéz nekünk, így sajnálom, hogy nem sikerült egy harmadik gólt lőnünk. A fiúk jól semlegesítették Messit, de a visszavágón ugyanezt a játékot kell nyújtanunk, ha tovább akarunk jutni” – így az olasz.

Jordi Roura, a Barcelona megbízott vezetőedzője kritikusan értékelt:

“Nem ez volt a legjobb meccsünk, az biztos. Habár voltak problémáink, úgy érzem, az eredmény kicsit túlzó. Sok helyzetet kialakított a Milan, és kétszer be is talált belőlük, ez pedig elég bonyolulttá  teszi a helyzetünket. Korábban is mondtuk, hogy itt nehéz játszanunk, most sem volt másként.

A Milan hátul nagyon szervezett volt, nem tudtunk mögéjük kerülni. Az igazság az, hogy az első gól sokkolt bennünket. Ezzel együtt a mi csapatunk erős, hiszek benne, és képesek is vagyunk továbblépni a következő körbe, hiszen a második meccset Barcelonában rendezik.”

Így van, március 12-én.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

AC Milan – FC Barcelona 2-0 (0-0)

Milánó, San Siro, 80 ezer néző, Vezette: Craig Thomson (skót)

AC Milan: Abbiati – Constant, Zapata, Mexes, Abate – Muntari – Montolivo, Ambrosini – El Shaarawy (Traoré, 87.), Pazzini (Niang, 75.), Boateng. Vezetőedző: Massimiliano Allegri

FC Barcelona: Valdés – Alba, Puyol (Mascherano, 88.), Piqué, Dani Alves – Iniesta, Xavi, Fabregas (Alexis Sanchez, 62.) – Pedro, Messi, Busquets. Megbízott vezetőedző: Jordi Roura

Gólszerzők: Boateng (57.), Muntari (81.)

Sárga lap: Mexes (25.), Traoré (90+1.), illetve Busquets (55.), Piqué (57.)

Videó – a találkozó összefoglalója: