Szalai újabb góljával rekordot döntött

A Bundesliga 21. fordulójában a Mainz 1-1-es döntetlenre végzett az Augsburg otthonában, Szalai Ádám találatának köszönhetően.

A magyar csatár január 26-án beállította Détári Lajos Bundesliga-rekordját: Szalai akkor a Fürth ellen duplázott, vagyis megszerezte idei 11. találatát is a német élvonalban, és ez előtte magyar futballistának csak Détárinak sikerült a 1987-88-as idényben. Tegyük hozzá, később Vasila Miriuta is 11-et lőtt a 2000-2001-es pontvadászatban.

Szalai viszont ezt is túlszárnyalta vasárnap. A Mainznak ugyanis ő szerzett vezetést az Augsburg ellen a 43. percben, amikor egy beadást kapásból küldött a hálóba. Nem sokkal később viszont megfogyatkoztak a vendégek, hiszen a játékvezető azonnal kiállította Parkert, így a második félidőben tíz emberrel focizott a Mainz.

A hazaiak ezt ki is használták, ugyanis Molders egyenlített az 57. percben, és mivel újabb találat már nem született, így maradt a döntetlen. Szalai Ádám végig a pályán volt. A Mainz ezzel az egy ponttal előrelépett az 5. helyre.

Eredmény – Bundesliga, 21. forduló
Augsburg – Mainz 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Molders (57.) illetve Szalai (43.)
Piros lap: Parker (45.)

Freiburg – Düsseldorf 1-0 (0-0)
Gólszerző: Krmas (87.)