Százados lesz Ashley Cole

A szerdai szupermeccs, az angol-brazil különleges esemény lesz a Chelsea hátvédje számára. 100. alkalommal lesz válogatott.

Az angol és a brazil válogatott szerdán este fél kilenctől csap össze egymással a londoni Wembley Stadionban. A mérkőzés egyik főszereplője lesz Ashley Cole.

A Chelsea hátvédje 2001-ben mutatkozott be az angol nemzeti együttesben, és szerdán a 100. fellépése következik. Merthogy biztosan pályára lép – erősítette meg kedden Roy Hodgson szövetségi kapitány.

Kezdő lesz a 32 éves játékos, aki azért a csapatkapitányi posztot nem kapja meg Steven Gerrardtól, a Liverpool karmesterétől.

A 65 éves szövetségi kapitány szerint a Cole az egyik legmeghatározóbb szereplője az angol labdarúgásnak az elmúlt 10-12 évben, és megérdemli, hogy még mindig a nemzeti csapat tagja legyen.

Többen az Everton káprázatos formában lévő védőjét, Leighton Bainest követelik a válogatottba, ezzel kapcsolatban Hodgson így érvelt: “Ashley minden korábbinál nagyobb harcot vív a csapatba kerülésért, és az is biztos, hogy Leighton már ma nemzetközi szintű játékos”.