Hazardot komolyan megbüntethetik

A Chelsea belga focistáját három meccsre már eltiltották, de akár nagyobb is lehet a büntetése.

Eden Hazard szerda este, a Swansea elleni Ligakupa-elődöntő visszavágóján veszítette el a hidegvérét, amikor egy labdaszedő nem akarta neki visszaadni a labdát. A 22 esztendős játékos lábbal ki akarta piszkálni a fiatal srác alól a lasztit, ám a mozdulata nem jött be és megrúgta a földön fekvő gyereket. A játékvezető azonnal kiállította.

A Chelsea búcsújával végződő párharc másnapján Hazard bocsánatot kért a fiútól, ám az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) szíve nem esett meg rajta, kiszabta az automatikus hárommeccses eltiltást. Az FA ugyanakkor a rendőrséggel karöltve tovább vizsgálódik az ügyben és ha talál olyan bizonyítékokat, akkor akár meg is nyújthatja a labdarúgó büntetését.

A Swansea elnöke, Huw Jenkins azt szeretné, ha minden visszatérne a rendes kerékvágásba. Természetesen elismerte, hogy mindennek megvan a maga menete, de a klub első embere úgy véli, a jelenetsor a meccs hevében történt, az embereket pedig olykor elkapja a hév.

Kérdés, hogy az FA is hasonlóan gondolja-e, mivel manapság a labdarúgó-szervezetek előszeretettel statuálnak példát egy-egy kirívó esetnél.